Paas brunch // hartige muffin

Uitgebreid brunchen is toch wel een van de fijnste momentjes van Pasen. Gisteren kon je hier al een dosis inspiratie op doen voor de styling van de Paas tafel en vandaag vind je er een lekker, makkelijk ontbijt gerechtje! Zo sta je niet de hele ochtend in de keuken en kan je gauw genieten van de fijne ochtend met je familie/vrienden. Het receptje is voor ontbijt muffins met onder andere ei en bacon.

Met Pasen draait het natuurlijk om gezelligheid en niet te vergeten, om (chocolade) eitjes natuurlijk! Ik heb extra geluk want wij krijgen elke dag verse eitjes van onze eigen kippen, deze smaken toch nog altijd het lekkerst.

Wat heb je nodig?  8 stuks

6 eieren
Bacon
1 tomaat
Geraspte kaas ( naar smaak 😉 )
Een scheutje melk
Peper & zout
Basilicum
Olijf olie

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een muffin vorm en vet hem in met wat olijf olie. Verdeel de bacon over de holtes van de vorm zodat er een bakje ontstaat.

Klop de 6 eitjes los en giet hierna een scheutje melk bij de eieren. Mix dit nog eventjes goed door elkaar heen zodat het een mengsel wordt. Maak op smaak met wat peper, zout en basilicum. Snij de tomaat in kleine stukjes en gooi deze door het eiermengsel.

Giet het eiermengsel in de bacon vormpjes. Garneer de vormpjes met wat geraspte kaas.

Bak de muffins af in ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Je kan ze warm en koud serveren tijdens je Paas brunch! Al vind ik ze zelf warm toch echt wel iets lekkerder 😉

Geniet ervan en fijne Pasen!

Liefs,

Danique

Tags:
1 Comment

Post a Comment