Pasen // Tulband recept

Tulband recept

Nog net op tijd nog een receptje voor het Paasweekend. Eerder kon je al wat tafel inspiratie op doen en een receptje voor hartige muffins lezen. Dit keer een tulband recept met witte chocolade en vers fruit. Lekker een stukje bij de thee of juist als dessert. De tulband kan op elk moment van de dag. Je kan natuurlijk het fruit echt vers halen maar als je wat over hebt van je brunch bijvoorbeeld kun je dat natuurlijk ook heel erg goed gebruiken. Weg gooien is natuurlijk zonde! Ook de tulband is snel gemaakt zodat je snel gezellig met je familie/vrienden van het weekend kan genieten. 

Het recept van de tulband is voor een tulband blik met een doorsnede van 22cm. Zelf heb ik een siliconen vorm voor de tulband gebruikt. Was voor het eerst dat ik het op deze manier deed, eigenlijk zelfs de eerste keer dat ik een tulband maakte ;), maar het werkte ontzettend goed. Wanneer je de vorm op z’n kop houd komt de tulband er rustig uit gegleden. In het recept kan de witte chocolade natuurlijk ook altijd vervangen worden door melk of puur.

Tulband recept

Wat heb je nodig?

Tulband mix ( bijv. Koopmans, met bijbehorende ingrediënten)
Tulband vorm
Boter om de vorm in te smeren of bakspray (dr. Oetker, heel makkelijk 😉 )
300 gr witte chocolade
Vers fruit ( verschillende kleuren fruit geeft een extra leuk effect aan je tulband)

Aan de slag!

Eigenlijk is het recept wel heel makkelijk, want je kan de aanwijzingen op het pak van Koopmans volgen!

Wanneer je bakspray gebruikt, spray de vorm gelijkmatig in en laat hem minimaal 3 minuten drogen voor dat je het beslag erin giet.

De chocolade smelten we au bain marie. Snij of breek de chocolade in kleine stukjes om het smelten gemakkelijker te laten verlopen. Kook water in een pannetje en zet hier een glazen kom bovenop. Leg de chocolade stukjes in de kom en blijf roeren net zolang tot dat chocolade helemaal gesmolten is.

Met een lepel kun je de chocolade over de tulband gieten. Of om een ander leuk effect te creeëren kun je de choclade met een vork verdelen over de tulband.

Verdeel het verse fruit een beetje ‘nonchalant’ over de tulband heen. Je kan natuurlijk ook het verse fruit los serveren zodat je gasten zelf kunnen kiezen welk fruit zij graag erbij willen hebben.

Strooi als allerlaatste de poedersuiker (zit bijgevoegd in het pak, je kan natuurlijk altijd extra gebruiken) over de tulband heen.

Tulband recept

Ik wens jullie allemaal een fijn, gezellig Paasweekend!

Liefs,

Danique

No Comments

Post a Comment