5 planten speciaal voor iedereen die geen groene vingers heeft

geen groene vingers
Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel weten is dat ik niet echt groene vingers heb, wat ik zelf natuurlijk onwijs jammer vind. Of misschien is het niet mijn niet zo groene vingers maar vooral de chaoot in mij die vergeet dat planten water moeten? Moet jij helaas ook zonder groen vingers leven maar hou je wel onwijs van planten? Dan speciaal daarvoor vandaag; de vijf beste planten voor mensen zonder groene vingers. 

Scindapsus Epipremnum

Een kleine uitdading is deze plant nog wel want je moet de aarde wel altijd licht vochtig houden. Af en toe de aarde dus even controleren door je vinger in de grond te steken! Oh en dit plantje houd onwijs van daglicht maar van de volle zon wordt het plantje dan weer niet zo blij. Het plantje hangt er graag een beetje chill bij dus een plekje bovenop de kast of in een plantenhanger vinden ze het fijnst!

geen groene vingers geen groene vingers

Aloë Vera

Aloë Vera staat waarschijnlijk al goed bekend om al haar goede eigenschappen, maar dat is niet de reden waarom wij haar aanraden, ze is bijna niet dood te krijgen. Oke, ik beken dit is mij dus een keer gelukt.. Ze kan zeker een meter hoog worden en houdt vooral van zonnige ruimtes. Het mooiste? Ze houdt van droge grond, dus vooral niet te veel water geven voor het mooiste resultaat! Maar dus wel wát 😉

geen groene vingers

Ficus

Deze kleine binnenboom is ook al zo’n leuke blikvanger. Vaak zie je dat haar stam gevlochten wordt voor een decoratief effect. Je hebt ook genoeg keus, er bestaan maar liefst 800 verschillende varianten van de Ficus. De wortels van de plant mogen niet in het water staan, daarom is het verstandig om kleine hoeveelheid water per keer te geven. Zo blijft de grond wel lekker vochtig! De ficus houdt er ook van om af en toe met water besproeid te worden, zo verwijder je het stof en goed tegen ongedierte!

geen groene vingers

Graslelie

Zelfs na jaren is dit één van de meest populaire kamerplanten ter wereld. Met zijn dunne, sprieterige bladen ziet ze er altijd interessant uit. Er zijn veel varianten van deze plant en ze doen het ook erg goed in een hangmand. Ze hoeven maar 1 keer per week een klein beetje water en liever niet in het volle zonlicht. En dan zou het jou ook moeten lukken om hem in leven te houden.

geen groene vingers

Sanseviera

Voor de mensen die écht geen groene vingers hebben is deze plant een topper. De Sansevieria is de makkelijkste kamerplant om te verzorgen. Deze plant houdt namelijk helemaal niet zo van water, de grond dient goed opgedroogd te zijn voordat je de Sansevieria weer een klein beetje water geeft. De ‘enige’ manier dat deze plant het niet overleefd is als je hem te veel water geven. Nou, dat moet lukken toch ;).

Nou zijn er ook genoeg apps die jou helpen om je planten te verzorgen maar het beste is ze om de planten goed in jou zicht te zetten, dan denk je er veel sneller aan om ze even wat water te geven. Op een kamer waar je eigenlijk niet zo vaak komt denk je waarschijnlijk vaker ‘dat doe ik morgen wel eventjes’ en ja, dan overleven ze het niet.. En ja, ik spreek uit ervaring 😉 Want ik heb zeker geen groene vingers…


2 Comments
  • Ellen Sledsens

    08/01/2019 at 9:59 am

    Ik wil je er even op attent maken dat de graslelie ideaal is voor katten het mag zelfs gebruikt worden in plaats van kattengras. Absoluut niet giftig voor katten.

  • Danique Koldenhof

    08/01/2019 at 10:30 am

    Oh wat fijn dankjewel! Ga het gelijk even aanpassen 🙂