De interieurtrends voor 2020

interieurtrends 2020
Een nieuw jaar betekend natuurlijk ook weer nieuwe trends op het interieur en woon gebied!  Helaas kon ik niet zelf naar de beurs in Keulen maar heb ik natuurlijk wel heel goed opgelet! Er zijn namelijk zeker trends waar we dit jaar niet om heen kunnen..Voor jou en een beetje voor mezelf, daarom: de interieurtrends voor 2020!

Anno 2020 hebben we betreft ons interieur steeds meer behoefte een rust, eenvoud en de natuur. Waardoor we overal natuurlijke kleuren en materialen voorbij zien komen. Het terug brengen van de natuur in huis. Of je nou voor een licht en basic interieur gaat of juist een wat meer uitgesprokener stijl hebt, de natuur is je vriend! De interieurtrends voor 2020

Timeless neutrals

Rust en eenvoud, de mens schijnt het meest te genieten van de allersimpelste dingen. Ook in het interieur zien we deze ‘behoefte’ steeds meer terug. Rust en eenvoud. Een woontrend die je terug naar de basis brengt; timeless neutrals. Echte, natuurlijke materialen zoals hout, rotan en linnen voeren de boventoon in deze woontrend. Ronde, zachte vormen in combinatie met lichtgeel en aardetinten zorgen voor een serene en rustgevende sfeer in huis. Kies daarnaast eens voor een ruw materiaal met een bijzondere structuur, zodat je super snel een neutraal, rustgevend en tijdloos interieur creëert.

interieurtrends 2020  woontrends
Bron: Elleinterieur | Fotografie & Styling Danielle van der Reijden            Bron: DesignLinq
Robust nature

Eigenlijk is de key voor 2020 Natuur, want ook in Robust Nature zien we de natuurlijke invloeden terug in ons interieur. Kies voor een neutrale basis met fijne natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer. Vul dit aan met mooie terracotta en groen tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webbing, aardewerk, linnen en steensoorten. Vooral webbing is mateloos populair in 2020. Dit op een speciaal gevlochten riet zagen we al vaker voorbij komen en is nog zeker niet weg te denken. De luchtige sfeer biedt veel mogelijkheden en geeft een ambachtelijke uitstraling aan je interieur!

interieurtrends 2020  Dutchbone tafeltjes

Oosters chic

Azië inspireert ons! Met honderden, duizenden westerlingen reizen we tegenwoordig nog vaker dan ooit, af naar dit integrerende wereld deel. En voor ons interieur halen we graag deze bijzondere, warme sfeer naar ons koude kikkerlandje. Denk bij deze trend vooral aan luxe, natuurlijke materialen. Zoals donkere houtsoorten, luxe marmer, messing en fluwelen stoffen. Maar ook in prints zien we deze vrolijke, sierlijke en uitgesproken dessins terug komen. Deze woontrend kun je helemaal naar je eigen smaak maken door te mixen met klassieke, retro en bohemian invloeden. Kies voor donkere trendkleuren zoals bordeaux, terracotta, okergeel en donkergroen. Wil je de stijl nog iets verfijner maken? Voeg poederroze toe voor een zachtere tint!

interieurtrends 2020  woontrends 2020
Bron: vtwonen o2-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

 

Spreekt een van deze nieuwe interieurtrends voor 2020 jouw ook aan? Of heb jij een van deze trends al toepast in jouw interieur? Voor vragen over deze trends of hoe je deze kan toe passen in jouw interieur mag je mij altijd een berichtje sturen! Happy to Help!

 

 

Foto’s in deze blogpost zijn niet door mij gemaakt, de bronnen heb ik zo goed mogelijk proberen te vernoemen. Afbeeldingen leiden naar hun herkomst pagina.