Hotspot Arnhem | De koekfabriek

Hotspot Arnhem
Gisteren was ik na een lange tijd weer eens in Arnhem, opzoek naar de leukste plekjes! Waar ik eerder Arnhem altijd een beetje vond tegenvallen kwam ik gisteren echt hele toffe hotspots tegen. Waar ik eigenlijk op het laatst nog tegen aan liep was de Koekfabriek. En hoe leuk is die?! Want in de koekfabriek werken wel hele bijzondere en leuke koekenbakkers.. 

De buitenkant van het pandje viel mij als eerste op, want de Koekfabriek zit echt in een tof pand! Het terrasje ervoor ziet er super gezellig uit en het interieur binnen is helemaal top! Dus wipte we even binnen en kletsen we met de barista en lokale zorg partner. In de koekfabriek werken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bv door een taal-beperking en/of handicap. Ze willen graag of een leuke en zinvolle dagbesteding of een uitdagende (leer) werkplek! Zij leren hoe ze een bakkerij en koffietentje runnen, van het bakken van de koekjes tot ervoor zorgen dat de bestellingen op tijd de deur uit zijn. Een lokale zorgpartner zorgt ervoor dat de koekenbakkers de juiste begeleiding krijgen en eventuele nazorg wanneer zij een andere baan aannemen.

Hotspot Arnhem   Hotspot Arnhem    

We mochten van de barista alle smaken koekjes proeven, hoe lief?! Onze favorieten? De havermout-gember en het Dondersteentje, een mix van alle koek-kruimels met speculaaskruiden. Zo gaan ze ook nog eens de strijd aan moet voedsel verspilling! Wat een onwijs tof concept en zoals ze zelf ook zeggen, een product (en concept!) om echt trots op te zijn! Wij konden het uiteraard niet laten om van onze lievelingssmaken een zakje mee naar huis te nemen, kunnen we elke middag nog even van de koekenbakkers genieten!

De Koekfabriek heeft meerdere vestigingen door Nederland. Behalve in Arnhem zitten ze ook in Rotterdam, Breda en Halsaf.
In Arnhem vind je de Koekfabriek op de Rijnstraat 17.

 

Hotspot Arnhem

 

 

2 Comments
 • Rensina

  24/08/2018 at 1:43 pm

  Wat ziet dat er tof uit zeg!
  Lijkt me inderdaad leuk om eens te bezoeken.

 • Danique Koldenhof

  24/08/2018 at 4:58 pm

  Ja het is echt leuk en de koekjes zijn echt te lekker!