Raamdecoratie uitzoeken? Mijn tips voor tijdens je zoektocht

Mooi én strak! #raamdecoratie #inspiratie #bece #woonkamer #rust #plissé
Het uitzoeken van de raamdecoratie kan een flinke klus zijn waar je tegenop kan zien. Er is zoveel keus en dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende materialen gehad.. Ik kan mij zo voorstellen dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Een paar handige tips voor als je raamdecoratie uit gaat zoeken.

Het effect van raamdecoratie

Als eerste is het belangrijk om over de verschillende functies van raamdecoratie na te denken. Wil je graag de felle zon inval tegen te houden, meer privacy maar wél nog naar buiten kunnen kijken? Of is sfeer je voornaamste woonwens? Gordijnen zijn echte sfeermarkers, perfect voor een knus gevoel en verbetering van de akoestiek.  (Nog een ander, misschien wel belangrijk effect!) Maar om de zon buiten te houden zijn ze niet direct ideaal want (bijna) niemand heeft zomers graag zijn gordijnen dicht hangen.. Is een combinatie van privacy en het tegenhouden van zonlicht jouw belangrijkste effect? Kies dan voor mooie houten jaloezieën of Top Down/Bottom Up duette’s of plissé gordijnen ter raamdecoratie.

Raamdecoratie

De ruimte

In welke ruimte de raamdecoratie komt te hangen is ook een belangrijk punt op te bepalen voor elke soort je gaat. Ben je opzoek naar raamdecoratie voor in de woonkamer of juist voor in de badkamer? Normale gordijnen zijn in een vochtige ruimte namelijk geen goed idee, als is er wel een speciale coating hiervoor op de markt. Woon je in een wat ouder huis en heb je last van tocht? Kies in dat geval dan liever voor gevoerde gordijnen zodat zij de tocht goed kunnen tegenhouden. Heb je het geluk dat jouw ruimtes hoge plafonds hebben? Dan zijn gordijnen tot de grond een erg mooie optie, zo benadruk je nog meer de hoogte! Ook belangrijk om mee te nemen in je zoektocht: gaat de raamdecoratie grotendeels in de volle zon hangen? Dan zijn bepaalde materialen zoals een gordijn van 100% linnen niet aan te raden. Want buiten dat stoffen verkleuren door daglicht (UV straling) verkleuren ze nog meer en sneller door zonlicht. Wil je wel graag de structuur van linnen? Neem dan een stof die bijvoorbeeld 30% linnen bevat in plaats van 100%.

Houten jaloezie 50mm badkamer.jpg

Je interieur

En uiteraard, voor de interieurjunkie’s onder ons, een van de belangrijkste (of misschien stiekem toch wel dé belangrijkste) kenmerken. Past de raamdecoratie goed bij de rest van je interieur. Heb jij bijvoorbeeld een lichte moderne interieur of woon je in een stoer industriële woning? Laat de raamdecoratie onderdeel worden van je inrichting, hierdoor creëer je één geheel. Heb je een strakke moderne inrichting? Daar passen houten jaloezieën of duettes bijvoorbeeld erg mooi bij! Of ben jij meer van de knusse landelijke woonstijl? Dan zijn o.a. vouwgordijnen een stijlvolle optie!

Ga jij binnenkort opzoek naar nieuwe raamdecoratie of zit je er midden in en kom je er niet meer helemaal uit? Ik help je graag tijdens je zoektocht. Stuur mij gerust een berichtje als je wel wat hulp kan gebruiken!

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<script>
  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
    google_ad_client: “ca-pub-6794641098482915”,
    enable_page_level_ads: true
  });
</script>
Foto’s in deze blogpost zijn niet van eigen hand. De rechtmatige eigenaar is via de link, klik op foto, te bereiken.
2 Comments
 • Forex Review

  20/04/2019at6:28 pm Reply

  Raamdecoratie ideeen, inspiratie en tips. Raamdecoratie kan veel toevoegen aan een ruimte, maar hoe maak je de juiste keuze?De voordelen van korte raamdecoratie zijn dat de gordijnen nooit in de weg staan tijdens het stofzuigen en dat het niet voor je radiator hangt!

  • Danique Koldenhof

   29/04/2019at11:22 am Reply

   Dat zeker! Al ben ik zelf niet zo fan van korte gordijnen, maar handig is het wel inderdaad

Post a Comment