VTWonen en Design beurs 2019 | De nieuwe trends

VTWonen en Design beurs

Het is weer oktober wat natuurlijk de woonmaand betekend! Het buiten seizoen is nu dan toch echt voorbij en binnen is weer aan de beurt. Misschien voor een kleine opknap beurt, een grote verandering of juist alleen kleine details. Zoals elk jaar begint dan ook direct de VTWonen en Design beurs in de RAI Amsterdam. Dinsdag was de eerste dag en nam ik direct een kijkje tussen al het moois. Wat mij dit jaar vooral opviel..

De beurs. Toch iets waar ik als interieuradviseur natuurlijk elk jaar weer naar uit kijk. Opzoek naar de nieuwe trends, producten en materialen die ik kan gebruiken in mijn interieurontwerpen. Alleen het wordt zo’n beurs tegenwoordig natuurlijk best lastig gemaakt. Want door social media zitten we natuurlijk al bovenop de trends waardoor het voor standhouders op de beurs lastig is om echt nieuwe dingen te laten zien. Veel is namelijk toch al wel een keer voorbij gekomen.. Maar dit keer was ik blij verrast, misschien ook omdat het allemaal aardig in mijn smaak was maar er stonden ook veel vernieuwende stands. Oh geen high stand foto’s want had geen zin om de hele dag met mijn spiegel reflex te lopen dus het zijn telefoon foto’s ūüôā

VTWonen en Design beurs    VTWonen en Design beurs

Dé trend die het mij het meeste opviel

Droogbloemen. Droogbloemen zijn het dus helemaal. Op bijna elke stand stonden er prachtige creatie’s. Van gigantische sierstukken aan het plafond tot subtiel gevulde flesjes. Deze trend zagen we echt overal terug komen, wat mij betreft zeker voor het najaar een echt blijvertje. Al vind ik verse bloemen echt super mooi, een gedroogd paar is natuurlijk wel net zo handig!

 

Aarde

Deze trend is er al eventjes en wat mij betreft een van de leukste en mooiste. De aarde trend. Van aardse tinten zoals terracotta en zand tot prachtig materialen zoals linnen en steen. Maar juist ook wat de aarde aan het kapot maken is; plastic. Maar dan natuurlijk de gerecycled variant, omgetoverd tot een prachtige bank! Waar we nog meer deze aardse trend in terug zagen waren de keukens, tot vorig jaar gebruikte men allemaal nog lichte varianten stonden er nu alleen maar donkerbruine, houten keukens. Echt prachtig! Een super chique sfeer, vooral in  combinatie met messing en marmer.

VTWonen en Design beurs    VTWonen en Design beursVTWonen en Design Beurs  

Rond, spiegels en kleur

De stand van Eigen Huis en Interieur is elk jaar wat mij betreft toch wel d√© stand voor op het gebied van trends en innovatie. Geen commerci√ęle styling maar echte trends. Bij deze stand zagen we vooral veel rond voorbij komen. Van ronde bedden en banken tot zelfs ronde keukens. Ook zagen we hier veel grafische uitingen in opvallende kleuren, werd er veel gebruik gemaakt van spiegels in het teken van reflectie en illusie.¬†Met prachtige wandkleden aan de muur stalen zij wat vooruit lopende trends wel echt (weer) de show!

 

Het was weer een heel gezellig en inspirerend dagje op de VTWonen en Design beurs. Elk jaar ben ik altijd wel weer helemaal gesloopt, zo’n dag met zoveel indrukken, geklets en geslenter hakt er toch altijd stiekem wel in. Maar ik heb weer onwijs genoten en heb zin om de trends door te voeren in ontwerpen! Nou.. VTWonen en Design beurs tot volgend jaar!