Interieuradvies Utrecht - benedenverdieping

Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping (1)

Voor dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping project is MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoners waren van plan het huis flink aan te pakken en ik mocht daarbij adviseren! De woonwens was een sfeervolle, warm interieur met toffe eyecathers en maatwerk oplossingen.

 

Hal, toilet en bijkeuken

 

Om direct de binnenkomst van de woning een echte eyecather te maken heb ik in het ontwerp gekozen voor een gekleurd plafond. Op de achterste wand een structuur behang die de ruimte een speelse look geeft en in het nisje houten latjes van Lijn M om hier nog meer diepte te creëren. Met een stang en maatwerk bankje creëer we hier een gasten kapstok en een plek om gemakkelijk schoenen aan en uit te trekken. In het toilet werkte ik met een terrazzo tegel om het geheel een gezellige, kleurrijke touch te geven en werkte we het ook hier af met gouden details. Van de garage maakte we een bijkeuken door een tussenwand met schuifdeur te plaatsen, waar aan de ene kant opbergruimte met kapstok is en in andere ruimte de wasmachine, droger etc kwijt kunnen.

 

Keuken en woon,- eetkamer

 

Bij binnenkomst vanuit de gang loop je eigenlijk door de maatwerk kast de ruimte binnen. De gangdeur zit hier namelijk in verwerkt zodat we op de lange muur in de ruimte een indrukwekkende maatwerk kast konden plaatsen. Hierin zit een elektrische haard, opbergruimte en de gangdeur verwerkt en loopt door in een fijn hoekje in de kinderkamer aan de voorkant van de woning. Om de hoekige ruimte wat zachter te maken kozen we voor banken met ronde vormen, evenals de ronde eettafel in het kinderhoekje. De opentrap maakte we dicht zodat we hier wat meer opbergruimte hebben en de muren kregen een mooi, warm structuur behang. Met gouden stalen deuren zorgen we ervoor dat de ruimtes indien gewenst zijn af te sluiten van elkaar. Achter de bank in de woonkamer heb ik een blinde, notenhouten plank geplaatst om ook hier wat meer diepte en een fijne plek voor accessoires te creëren. Via een zwart stalen deur komen we in de grote leefkeuken. Tegen de achterwand hoge kasten met een werkblad met daarvoor een kookeiland. Uit het kookeiland loopt een tafelblad die weer doorloopt in een hoge haard. Toch wel de eyecather van deze ruimte!

 

Benieuwd naar de bovenverdieping? Deze kan je hier zien!

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Epe – landelijk industrieel

Voor dit Interieuradvies Epe – landelijk industrieel werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de woon,- en eetkamer. De bewoners wilde hun interieur graag in een wat hipper, industrieel en passend bij hun landelijke woning stoppen.

 

Woonkamer

In de woonkamer was naast de kachel een wens van de bewoners om een haard te hebben. In het midden van de ruimte plaatste we een maatwerk meubel waarin naast de haard ook de tv en wat styling ruimte in gemaakt is. Met een grote, modulaire bank creëerde we een fijne relax plek voor het hele gezin. Aan beide kanten plaatste we lampen zodat er voldoende leesplekken zijn en vanuit de muur een lichtpunt die het midden van de zithoek kan belichten. Achter de kachel plaatste ik groene wandtegels zodat er een knus hoekje ontstond waar je vanuit het barretje in het hoekje uitzicht op hebt. Rechts naast de kachel hebben we in het hoekje meerdere wandpanelen van LijnM geplaatst om ook van dit ‘lose’ hoekje een gezellig, originele hoek te creëren. De achterste muur bekleedde we met steenstrips om het geheel een stoere touch te geven.

 

Eetkamer

De eetkamer was al vrij naar wens van de bewoners maar boven de tafel miste er nog voldoende verlichting. Omdat de ruimte groot is creëerde ik in het hoekje, middels een mooi structuur behang een fijne zit/leesplek. Door deze net niet helemaal van raam tot deur te plaatsen ontstaat er een speelse overgang en dus een echte, fijne hoek. Boven de tafel plaatste ik een lamp waaraan meerdere glazen armaturen hangen voor een sfeervol effect.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Epe – landelijk industrieel nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!