Interieuradvies Schalkhaar

Interieuradvies Schalkhaar

Voor dit interieuradvies in Schalkhaar werd MetDanique gevraagd om mee te denken over de nieuwe indeling van de benedenverdieping nu er verbouwd ging worden. Alle optie’s stonden weer open voor deze bewoners waardoor het lastig voor te stellen was wát al die optie’s dan waren én welke indeling het beste bij hun als gezin paste. Tijdens de tussenoplevering plaatste we de keuken op elke mogelijke plek in de woning om te kijken waar deze het beste en het meest praktisch zou kunnen staan.

 

Woonkamer

 

De woonkamer bleef aan de achterkant van de woning bij de schuifpui maar draaide we wel om! Tegen de lange wand plaatste we een maatwerkkast met een tv meubel en hoge kast in een. Hierin lieten we de houten latjes van de keuken terug komen zodat er een eenheid tussen de mooie keuken en woonkamer in. Een modulaire bank plaatste we op verschillende plekken in de grote ruimte waardoor er meerdere, knusse zithoekjes ontstaan. Eenje gericht op de tv en eentje aan de achterkant daarvan, een heerlijke leeshoek! De achterwand van de woonkamer kreeg een licht, structuur behangetje waarmee het donkere hout van de keuken extra warm naar voren komt.

 

Eetkamer

In de grote uitbouw hebben we een combinatie gemaakt tussen een werkplekje en grote eethoek. De bewoners wilde graag hoge kasten voor wat meer opbergruimte, deze splitsen we op met een half hoog gedeelte met schappen zodat er luchtige en speelse sfeer ontstaat. Vanuit de kasten loopt een werkplekje door in een hoek. Bij de eettafel komt de gewenste eetbank van de bewoners te staan zodat er plek en ruimte is voor iedereen!

 

Meer MetDanique

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Schalkhaar nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Deventer Slaapkamer

Interieuradvies Deventer – Slaapkamer

Voor de terug kerende klanten van Interieuradvies Deventer, zo leuk, mocht MetDanique weer aan achter de tekentafel gaan! Ditmaal voor een Interieuradvies Slaapkamer. De bewoners wilde hier graag wat meer uit halen nu er een dakkapel geplaatst ging worden. Een vraagstuk was nog even, wordt het een logeerkamer met werkplekje of gaan we er misschien toch zelf slapen?

 

Slaapkamer

Nadat we tijdens de tussenoplevering naar verschillende indelingsmogelijkheden van de kamer keken besloten de bewoners er toch zelf te gaan slapen. Ik creëerde een afscheidingswand van een stalen frame en brons glas zodat de slaapkamer ook wat meer een afgesloten ruimte wordt. Tegen de achterwand aan plaatste ik in het ontwerp een voorzet muurtje met aan beide kanten twee nisjes. Zodat er niet nog extra nachtkastjes nodig zijn en het diept effect onrustiger zou worden. De muur inclusief het voorzet muurtje kreeg voor een rustig beeld dezelfde kleur en het maatwerk bed wat er tegen aan staat wordt in hetzelfde hout gemaakt als de kastdeuren op de voorzolder. Omdat het maatwerk houten bed meer een ombouw is betegelde ik het voorzet muurtje met Spaanse tegels als hoofdbord. In de dakkapel komt het bureau te staan wat voor een fijne thuiswerk plek zorgt. En om tijdens de Digitale Meetings een rustig maar toch gezellige achtergrond te hebben kreeg de linkerkant van de slaapkamer een zacht, linnenstructuur behang. Wat natuurlijk direct voor een fijne, natuurlijke sfeer in de ruimte zorgt.

 

Kastenkamer

De voorzolder bleef een kasten kamer. Met een op maat gemaakte inbouwkasten en de huidige ikea lade kasten heeft de ruimte al een goede basis. Met een vloerkleed, webbing bankje en wat planten maakte ik de ruimte in het ontwerp wat meer af. Een heerlijke plek om de dag te beginnen en te eindigen!

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit IInterieuradvies Deventer Slaapkamer nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!