Interieuradvies Deventer – warm & sfeervol

Voor dit interieuradvies in Deventer werd MetDanique gevraagd om een warm en sfeervol interieur te creëren. De bewoners waren namelijk moeder en dochter en wilde hier heerlijk samen kunnen relaxen, koken en tv kijken.

 

Gang

Van de hal maakte we een heerlijke, warme binnenkomer van de woning. Met een ombouw rondom de verwarming waar de bewoonsters direct wat toffe items op kwijt kunnen. Daarboven een ronde spiegel die de ruimte optisch gezien een stukje groter maakt. De houten kapstok geeft natuurlijke touch aan de ruimte en biedt op verschillende hoogtes haakjes om jassen op te hangen.

 

Woon,- en eetkamer

In het midden van de woning komt de wand iets naar voren, waardoor er twee knusse hoekjes ontstaan. In de woonkamer heb ik hier een voorzet muurtje voor geplaatst zodat we een speels diepte verschil krijgen en er direct ruimte is voor stylingmogelijkheden. Het behang op het bovenste gedeelte van de wand geeft een vrolijke, warme sfeer. Met twee meiden in huis kon een roze relax bank natuurlijk niet ontbreken en de erker toverde we om tot heerlijke zitplek. Het maatwerk bankje biedt de bewoonsters gelijk wat opbergruimte doordat er vier bakken in verwerkt zitten. Het zwarte tv meubel geeft een mooi contrast tegenover de zachte muren en geeft de zithoek een stoere touch.

Om ook van de eetkamer een knusse hoek te maken koos ik hier voor een diepe, donkerblauwe tint. Hierdoor komt de ronde eettafel, die ook uit te schuiven is naar een ovale vorm indien er meerdere eters zijn, extra mooi naar voren. In de mix aan stoelen komt elke kleurtint van het interieur terug. De biedermeier kast geeft het geheel een vintage look.

 

De keuken

Omdat de keuken eigenlijk een kleinere L was besloten we, na aanleiding van de tussenoplevering, om hier een werkbarretje te creëren. Aan de keukenkant ontstaat er hierdoor extra opbergruimte en aan de eetkamer kant plaatsen we twee barkrukken. Het barretje bekleden we van binnen met een Portugese tegel. De huidige grijze wandtegel in de keuken schilderen we met goudkleurige verf over waardoor de keuken een totaal andere sfeer krijgt. Door het toevoegen van twee houten planken krijgt de keuken een speelsere touch en kunnen we direct wat keukenitems kwijt.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Deventer nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Zuphen

Interieuradvies Zutphen – gehele nieuwbouwwoning

Voor dit interieuradvies in Zutphen werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwbouwwoning. MetDanique ontwierp naast de woon,- eetkamer ook de keuken, hal, badkamer, slaapkamer en toiletten. De woonwens voor de nieuwe woning is een warm, sfeervol interieur. Met een natuurlijke, landelijke touch. Waarmee we binnen mooi combineerde met buiten.

 

Benedenverdieping

Om de keuken echt het een eyecather van het interieur te maken koos ik ervoor om het eiland tegenover de openslaande deuren te plaatsen. Buiten hebben de bewoners namelijk een fijne overkapping die door het deze plek van het eiland vooral tijdens de lange zomeravonden bij het interieur wordt betrokken. Om losse apparaten niet op het eiland te hoeven plaatsen heb ik in de hoge kastenwand een nisje getekend. Hier is alle ruimte op apparaten en kookboeken te plaatsen en creëren we direct extra werkblad ruimte. Het groene behang heeft een klein glansje en geeft in combinatie met de mooi, opvallende lamp de gewenste luxe touch aan het interieur.

De ronde eethoek staat in de erker geplaatst zodat we ook hier mooi uitzicht op de tuin hebben. De ronde vorm tafel zorgt voor een zachtere touch aan de vrij vierkante ruimte. Om de woonkamer wat meer bij de rest van de benedenverdieping te betrekken ontwierp ik een haard die vanaf meerdere kanten te zien is. Zo kijk je ook gezellig vanaf je barkruk op het vuurtje!

De huidige meubels van de bewoners kregen een plekje in de woonkamer. Tegen de wand plaatse ik een dressoir om wat meer styling ruimte in de woonkamer aan te brengen. De planten in de hoek bij de lage ramen maken wederom verbinding met buiten.

 

Bovenverdieping

De slaapkamer heeft in het ontwerp interieuradvies Zutphen juist een wat meer zachtere en romantische sfeer gekregen. Door achter het bed een voorzet muurtje te plaatsen creëren we een speels diepte verschil. Een mooi muurtje om wat mooie items op te verzamelen en de kamer een persoonlijke touch mee te geven. Achter het extra muurtje in de slaapkamer hebben we een kledingkasten ruimte gemaakt.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Zutphen nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

interieurontwerp prinsenbeek

Interieuradvies Prinsenbeek

Voor dit interieuradvies in Prinsenbeek werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de woon+eetkamer. De bewoners hadden mooie verbouwplannen gemaakt met o.a een nieuwe keuken, een mooie haard en een wens voor een mooi werkplekje.

 

Woon,- en eetkamer

Bij binnenkomst vanuit de hal kom je binnen in de nieuwe, door de bewoners al uitgezochte keuken. In de eetkamer heb ik gekozen voor een eettafel met afgeronde hoeken zodat dit een wat zachtere touch aan de ruimte geeft. Tevens heel praktisch omdat je nooit tegen de punt van de tafel kan lopen. De lange wand heeft een zachte, warme tint gekregen. Hiermee geven we de benedenverdieping een sfeervolle, warme touch en komt de zwarte servies kast net als de witte haard extra mooi naar voren. In de woonkamer heb ik de haard meer betrokken bij de rest van de woonkamer door hier een maatwerk tv meubel onder te maken.

Een grote hoekbank in combinatie met een draaifauteuil vormt dit een fijne, ruime en toch knusse zithoek. Om van de zithoek een knus plek te maken heeft de tint achter de bank een donkerder kleur gekregen. Deze loopt de hoek om richting de keuken zodat we alles bij elkaar betrekken en hiermee eenheid creëren.

 

Werkplekje

Voor het werkhoekje heb ik naast de keuken een maatwerk ontwerp gemaakt. Een werkblad gecombineerd met ondiepe bovenkasten zodat we niet teveel binnenvallend daglicht wegnemen. Ook hier is het meubel gedeeltelijk afgerond voor een betere looproute en speels effect. De stoelen die aan het werkplekje staan heb ik zo uitgekozen dat de bewoners deze ook gemakklijk aan de eettafel kunnen zetten wanneer zij met meer personen zijn.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Prinsenbeek nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!