Interieuradvies

Interieuradvies Ijmuiden | gehele jaren ’30 woning

Voor dit interieuradvies in Ijmuiden werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoonster wilde namelijk graag een sfeervolle, knusse woning met hier en daar een stoere tint. Een eclectische stijl waarin we een mooie mix maken tussen kleuren, patronen en materialen.

 

Woon + eetkamer

Omdat de woonwens een knusse, sfeervolle ruimte was koos ik beneden voor donkere kleuren in de basis. Zoals de donker houten eettafel, het behang erachter en krijgt een biedermeier kast een make-over in Farrow and Ball kleuren. In de zithoek koos ik dan juist weer voor wat lichtere kleuren en bracht hier een stoerdere groen tint in toe. Om de zithoek wat meer af te bakenen koos ik voor een rond gevormde stoel, zo blijft de looproute van de gang naar de eetkamer ruim en geven we de ruimte een stoerdere tint met de donkergroene stof. De kast tegenover de eethoek biedt zowel styling en opbergmogelijkheden en vormt samen met de rotan lamp en planten een gezellig hoekje. Om de donkere materialen en kleuren terug te laten komen in de woning koos ik ook voor donkere houten jaloezieën en terracotta kleurige gordijnen. Zo verbinden alle kleuren en materialen zich met elkaar wat voor rust en eenheid zorgt.

 

De keuken

De keuken kreeg een kleine make-over. De creme kleurige frontjes kregen in het ontwerp een groen kleur zodat deze mooi aansluit met de groene elementen uit de woon,- en eetkamer. Zo betrekken we de verschillende ruimtes met elkaar zodat ook de keuken echt bij de leefruimtes beneden hoort. Met wat accessoires maakte we de keuken af tot een luxe, sfeervolle ruimte.

 

De slaapkamers

Ook mocht ik boven de drie slaapkamers voorzien van een interieurontwerp. In de master bedroom koos ik voor donkere tinten met een romantisch behangetje. De natuurlijke materialen zoals rotan, katoen en linnen werden ook in deze slaapkamer weer gebruikt. Voor de kledingkast koos ik voor een wit model, veranderde de handgreepjes in gouden, zodat de kast een frisse tegenhanger wordt. In de meiden slaapkamer was een grote wens: posters van Harry Style en een plekje voor de LP. Deze verzamelde ik in het midden van de kamer en schilderde hier een ronde boog om heen. Zo creëren we een echt knus hoekje voor haar persoonlijke spulletjes. Het houten bed plaatste we onder het raam en creëerde ik met dezelfde kleurtint als de boog hier een knus nisje. Waarin ze zich heerlijk weg kan trekken! De slaapkamer van de jongen is een vrij kleine ruimte en hier moet natuurlijk ook lekker gespeeld kunnen worden. Een maatwerk bed met daaronder een speelruimte werd de oplossing! Met een dieren thema kozen we voor een groen, dino behang en natuurlijke materialen.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ijmuiden nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Hendrik-Ido-Ambacht

Interieuradvies Hendrik-Ido-Ambacht

Een super gezellig stel uit Rotterdam vroeg MetDanique  om een interieuradvies voor de gehele woning van hun nieuwe huis in Hendrik-Ido-Ambacht te ontwerpen. Omdat het een nieuwbouw woning betreft dacht ik mee vanaf het begin om zo de keuzes voor al het meerwerk optie’s te gemakkelijke. Zo konden we alle optie’s helemaal naar wens samenstellen, passend bij hun persoonlijke woonwensen en het ontwerp! De woonwens voor hun nieuwe thuis was vooral warmte, gezelligheid met een stoere touch. Waar zij echt thuis kwamen, fijne relax plekken hadden en een ruimte lounge bank. Maar bovenal, eenheid door de gehele woning.

 

MetDanique dacht mee met de benedenverdieping en de bovenverdieping, ontwierp de plannen voor de ruimte walk-in-closet en dacht mee met de indeling van de badkamer. Voor de benedenverdieping kwam er tijdens de tussenoplevering nog een woonwens bij; een mooi maatwerk meubel met een sfeervolle, elektrische houtkachel. De natuurlijke sfeer en tinten zijn in elke kamer terug te zien. Om eenheid te creëren koos ik voor een groen kleuren palet met als accent een zachte, warme grijs. Om te voorkomen dat het een kleurenpalet wat saai zou worden gebruikte ik in elke kamer andere tinten en accenten. Zo kreeg de benedenverdieping met hout, leer en zwarte accenten een wat meer stoere sfeer. Werd de Master bedroom voor dit interieuradvies Hendrik-Ido-Ambacht een serene kamer waar de bewoners hun dag rustig en ontspannen kunnen beginnen en eindigen. De ruimte extra kamer die als walk-in-closet dient een luxere touch door zachte stoffen en gouden details. De badkamer en het toilet beneden kregen een lichtgroene tint gecombineerd met zwarte accenten een optisch ruimere en industriële touch. Eenheid door de gehele woning maar elke kamer met zijn eigen unieke sfeer!
Op de portfolio pagina kunt u meer interieuradviezen bekijken. Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!