Interieuradvies

Interieuradvies Ijmuiden | gehele jaren ’30 woning

Voor dit interieuradvies in Ijmuiden werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoonster wilde namelijk graag een sfeervolle, knusse woning met hier en daar een stoere tint. Een eclectische stijl waarin we een mooie mix maken tussen kleuren, patronen en materialen.

 

Woon + eetkamer

Omdat de woonwens een knusse, sfeervolle ruimte was koos ik beneden voor donkere kleuren in de basis. Zoals de donker houten eettafel, het behang erachter en krijgt een biedermeier kast een make-over in Farrow and Ball kleuren. In de zithoek koos ik dan juist weer voor wat lichtere kleuren en bracht hier een stoerdere groen tint in toe. Om de zithoek wat meer af te bakenen koos ik voor een rond gevormde stoel, zo blijft de looproute van de gang naar de eetkamer ruim en geven we de ruimte een stoerdere tint met de donkergroene stof. De kast tegenover de eethoek biedt zowel styling en opbergmogelijkheden en vormt samen met de rotan lamp en planten een gezellig hoekje. Om de donkere materialen en kleuren terug te laten komen in de woning koos ik ook voor donkere houten jaloezieën en terracotta kleurige gordijnen. Zo verbinden alle kleuren en materialen zich met elkaar wat voor rust en eenheid zorgt.

 

De keuken

De keuken kreeg een kleine make-over. De creme kleurige frontjes kregen in het ontwerp een groen kleur zodat deze mooi aansluit met de groene elementen uit de woon,- en eetkamer. Zo betrekken we de verschillende ruimtes met elkaar zodat ook de keuken echt bij de leefruimtes beneden hoort. Met wat accessoires maakte we de keuken af tot een luxe, sfeervolle ruimte.

 

De slaapkamers

Ook mocht ik boven de drie slaapkamers voorzien van een interieurontwerp. In de master bedroom koos ik voor donkere tinten met een romantisch behangetje. De natuurlijke materialen zoals rotan, katoen en linnen werden ook in deze slaapkamer weer gebruikt. Voor de kledingkast koos ik voor een wit model, veranderde de handgreepjes in gouden, zodat de kast een frisse tegenhanger wordt. In de meiden slaapkamer was een grote wens: posters van Harry Style en een plekje voor de LP. Deze verzamelde ik in het midden van de kamer en schilderde hier een ronde boog om heen. Zo creëren we een echt knus hoekje voor haar persoonlijke spulletjes. Het houten bed plaatste we onder het raam en creëerde ik met dezelfde kleurtint als de boog hier een knus nisje. Waarin ze zich heerlijk weg kan trekken! De slaapkamer van de jongen is een vrij kleine ruimte en hier moet natuurlijk ook lekker gespeeld kunnen worden. Een maatwerk bed met daaronder een speelruimte werd de oplossing! Met een dieren thema kozen we voor een groen, dino behang en natuurlijke materialen.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ijmuiden nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Pijnacker

Interieuradvies Pijnacker | nieuwbouw woning

Voor het interieuradvies in Pijnacker werd MetDanique gevraagd om een interieuradvies te ontwerpen voor hun nieuwe nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners wilde namelijk een wat meer originelere indeling en eenheid in de benedenverdieping. Zachte warme tinten met mooie eyecathers was de woonwens voor het interieur.

 

De woonkamer

In het midden van de woning plaatste we een grote hoekbank zodat het stel genoeg ruimte heeft om vrienden en familie uit te nodigen. Van trapmuur tot aan de buiten muur ontwierp ik een maatwerk tv meubel waarmee we de lengte van de woning benadrukken. Het maatwerk tv meubel biedt de woonkamer extra veel opbergruimte en de twee open vakken geven een speelse touch. De wand van de trapkast wordt bekleed met akoestische houten wandpanelen. Achter de bank komt een zwevende kast te hangen met open vakken die de lange wand speels opbreekt en tegelijkertijd opberg en styling ruimte biedt.

 

De eetkamer & keuken

De ovale eettafel breekt op een speelse manier met de vierkante en rechthoekige vormen in huis. Doordat de tafel over dwars in de ruimte is geplaatst ontstaat er een echte eethoek die verbonden is met de keuken. Met een IXXI in de kleuren van het interieur en als knipoog naar een van de mooie reizen van de bewoners bakenen we de zithoek af tot knusse, sfeervolle plek. Zo heeft het stel optisch gezien ook echt een aparte eetkamer. In de keuken hebben we een nisje in de kastenwand gemaakt zodat hier het koffieapparaat etc in kan komen te staan. De achterwand is betegeld met een donkergroen tegeltje wat de keuken een warme en originele sfeer geeft.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Pijnacker nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Leidschendam

Interieuradvies Leidschendam

Voor dit interieuradvies in Leidschendam werd MetDanique gevraagd voor de inrichting van een woon+eetkamer en de slaapkamer van een leuk appartement. De woonwens van de bewoners was een wat meer warmere basis. Maar waar er wel ruimte bleef voor haar kunst, fotografie en persoonlijke items.

 

Woon+eetkamer

In de woonkamer ontwierp ik een indeling en interieur die op twee verschillende manieren gebruikt kon worden. Een winter en zomer opstelling, gericht naar het raam om van het uitzicht te genieten maar ook juist meer gericht op binnen. De ronde eettafel met stoelen bleven in de ruimte staan evenals de zwarte stelling kast. Om het nisje in de woonkamer wat meer te benadrukken koos ik ervoor om hierin een groen bloem behang te plaatsen. De zachte zand tint uit het begon heb ik doorgetrokken op de rechter muur. Om de woon en eetkamer bij elkaar te betrekken koos ik voor een diepe groentint op de lange muur. Tegen beide muren komt het essenhouten tv meubel mooi, contrasterend naar voren. Boven de eettafel hingen we een favoriete lamp van de bewoonster.

 

Slaapkamer

In de slaapkamer zijn er door een eventuele verbouwing ook meerdere indelingskeuzes. Vandaar dat ik ook hier liet zien dat er met dezelfde meubels twee verschillende indelingen te maken zijn. Bij elke indeling ontstaat er een andere sfeer. Bij de indeling waarbij de verbouwing gedaan is, later wordt waarschijnlijk de schouw eruit gehaald, is er ruimte om optisch een nisje te maken. Hier heb ik het bed dan ‘in’ geplaatst wat een knus en speels gevoel aan de ruimte geeft. Op de lange wand is er dan ruimte voor een mooi dressoir en hierboven kunstwerken.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Leidschendam nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies herenhuis Vaassen

Interieuradvies herenhuis Vaassen | Loft inrichting

Voor die Interieuradvies voor een prachtig herenhuis in Vaassen werd MetDanique gevraagd om mee te denken over de laatste details. Over het algemeen waren de bewoners namelijk al erg tevreden met hun inrichting maar het voelde nog niet helemaal af. Een prachtige basis met grote stalen deuren, mooi ruime keuken en natuurlijk de originele elementen van het huis waren een ideale start om verder te gaan.

Voor de serene loft woning maakte ik een 2D ontwerp voor een indeling met nieuwe bank en eetkamer stoelen. Voor de woonkamer gaf ik een kleuradvies waardoor we het knusse hoekje nog niet iets meer kunnen benadrukken. Er een echte eyecather van maken. Ook maakte ik een uitgebreide shoplist met woonaccessoires. Zo kunnen de bewoners heerlijk zelf aan de slag met de styling van het huis! Voor de erker kozen we voor een linnen-look gordijn die het geheel een sfeervolle en luxe touch geeft.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies herenhuis Vaassen nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Utrecht – nieuwbouw woning

Voor dit interieuradvies in Utrecht werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners wilde een frisse maar warme woning creëren. De leefkeuken zou een belangrijk middelpunt van de woning zijn vandaar dat zij deze naar het breedste gedeelte van de woning hadden laten verplaatsen. Maar zij zochten toch ook naar verbinding tussen de woonkamer en keuken. Een eenheid door de gehele benedenverdieping maar toch ook gezellige knusse hoekjes waarin je je fijn weg kan trekken. Ook zagen de bewoners hun wens voor een haard graag gerealiseerd worden.

In het midden van de lange wand ontwierp ik een haard in een maatwerk ombouw. Zo ontstond er een schouw, die tegelijkertijd styling en opbergruimte bood. Aan de eetkamer kant loopt de schouw door in een eetkamer bankje met onder het maatwerk kussen een klep voor opbergruimte. Aan de andere kant van de schouw lieten we de zijkant open zodat hier, ter decoratie, houtblokken kunnen liggen. Wat direct een speelse en natuurlijke sfeer aan de woonkamer geeft. Omdat de woonkamer wat smal is koos ik ervoor om een modulaire bank zoveel mogelijk in de lengte te plaatsen. De laatste module staat een kwartslag gedraaid zodat je vanaf dit hoekje naar de keuken kan kijken. De module is uiteraard ook gemakkelijk weer in het midden van de bank te plaatsen waardoor er een hele grote, gezellige relax bank ontstaat. Voor de tv koos ik een Samsung Frame uit die we aan een kant aanvulde met houten poster lijsten. Zo valt de tv wat meer weg in het interieur en voelt de woonkamer ook echt als een lounge aan. Die niet direct alleen maar om de tv draait.

Om de eethoek een knus en gezellige touch te geven koos ik ervoor om de breedte van de schouw een warm groene tint te geven en deze door te trekken over het plafond. Zo ontstaat er optisch gezien een knus nisje om in weg te trekken.

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies kinderkamers Zwolle

Interieuradvies kinderkamers Zwolle

Voor het Interieuradvies Zwolle werd MetDanique ook gevraagd voor de kinderkamers. (Interieuradvies Zwolle benedenverdieping kan je hier bekijken) De zolder was namelijk nog een grote ruimte en hier wilde de bewoners graag twee kinderslaapkamers en een voorzolder van maken. Voor hun zoon en dochter allebei een ruime, fijne slaapkamer waar zij heerlijk konden spelen, relaxen, knutselen etc.

 

Voor de kamer van de dochter gingen we met verschillende zachte roze tinten aan de slag. Omdat beide kamers natuurlijk een heel hoog, schuin plafond hebben geeft dit de kamers direct een speelse sfeer. Maar gaf ook direct maar een plek voor de kledingkast. Hiernaast plaatste we een rotan bed die de slaapkamer een natuurlijke en schattige touch geeft. Ook koos ik voor een rotan hangstoel waar ze lekker in kan zitten relaxen en een boekje lezen. Een berber kleed op de vloer geeft een fijne, zachte speelruimte. De witte wandrekjes hebben beide kinderen van opa gekregen die natuurlijk mooi in het zicht werden opgehangen.

 

Voor de slaapkamer van hun zoon kozen we een wat stoerdere stijl. Met een bed die meerdere opberg ruimte bood zodat er wat boeken en favorieten items in konden worden opgeborgen. We plaatste het bureau onder het schuine plafond en maakte van de hoek een fijne chill hoek met zitkussens. Tegen de lange wand plaatste we een grijze kledingkast met daarnaast een spiegel en meerdere posterlijsten. Om de hoogte van het mooie schuine plafond te benadrukken koos ik ervoor om het grootste gedeelte onder een blauw tint te geven en daarboven voor een lichte grijs tint te gaan. Ze benadrukken we nog extra de hoogte wat de ruimte optisch nog een stuk ruimer laat aanvoelen.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies kinderkamers Zwolle nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Bergambacht

Interieuradvies Bergambacht – een moderne, industriële mix

Voor het interieuradvies Bergambacht werd MetDanique gevraagd om een interieuradvies te ontwerpen. De woonwensen van de bewoners liepen namelijk wat uit elkaar. Een moderne sfeer zou moeten gecombineerd worden met een industriële/landelijke sfeer. Een benedenverdieping die meer bij elkaar betrokken zou zijn en een fijne werk/knutsel plek voor het gezin. De huidige eetkamer werd mee genomen voor het advies.

 

Interieurontwerp

 

In de zithoek kreeg de kachel een donkere blauw tint en de wand ernaast om een ton-sur-ton effect te creëren een lichtere tint. Zo springt de haard meer naar voren en komt hierdoor beter tot zijn recht in de ruimte. Tegen de lange wand ontwierp ik een maatwerk vakkenkast van zwart eikenhout met een werkhoekje. Om ervoor te zorgen dat de kast niet te donker werd koos ik voor een licht eikenhouten werkblad die doorloopt in de kast en drie spotjes. Wat de kast een unieke en luchtige sfeer geeft. En ervoor zorgt dat het werkhoekje wat meer bij de rest van de woning betrokken is. De wanden in het knutsel en werkhoekje hebben in het ontwerp dezelfde donkerblauw tint als de schouw. Zo verbinden we deze twee functie’s met elkaar en ontstaat er eenheid door de gehele benedenverdieping.

Om de warme, knusse sfeer door te zetten koos ik voor de gordijnen voor een grijsblauw gordijnstof. Door de gemêleerde stof zal het gordijn aan beide kanten van de woning een wat ander effect geven. Een wat blauwere tegen de donkerblauw muur en wat warmer grijzer bij de woon,- en eetkamer. Dit geeft een speelse en warme sfeer aan de woonkamer.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Bergambacht nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!