Interieuradvies Deventer – warm & sfeervol

Voor dit interieuradvies in Deventer werd MetDanique gevraagd om een warm en sfeervol interieur te creëren. De bewoners waren namelijk moeder en dochter en wilde hier heerlijk samen kunnen relaxen, koken en tv kijken.

 

Gang

Van de hal maakte we een heerlijke, warme binnenkomer van de woning. Met een ombouw rondom de verwarming waar de bewoonsters direct wat toffe items op kwijt kunnen. Daarboven een ronde spiegel die de ruimte optisch gezien een stukje groter maakt. De houten kapstok geeft natuurlijke touch aan de ruimte en biedt op verschillende hoogtes haakjes om jassen op te hangen.

 

Woon,- en eetkamer

In het midden van de woning komt de wand iets naar voren, waardoor er twee knusse hoekjes ontstaan. In de woonkamer heb ik hier een voorzet muurtje voor geplaatst zodat we een speels diepte verschil krijgen en er direct ruimte is voor stylingmogelijkheden. Het behang op het bovenste gedeelte van de wand geeft een vrolijke, warme sfeer. Met twee meiden in huis kon een roze relax bank natuurlijk niet ontbreken en de erker toverde we om tot heerlijke zitplek. Het maatwerk bankje biedt de bewoonsters gelijk wat opbergruimte doordat er vier bakken in verwerkt zitten. Het zwarte tv meubel geeft een mooi contrast tegenover de zachte muren en geeft de zithoek een stoere touch.

Om ook van de eetkamer een knusse hoek te maken koos ik hier voor een diepe, donkerblauwe tint. Hierdoor komt de ronde eettafel, die ook uit te schuiven is naar een ovale vorm indien er meerdere eters zijn, extra mooi naar voren. In de mix aan stoelen komt elke kleurtint van het interieur terug. De biedermeier kast geeft het geheel een vintage look.

 

De keuken

Omdat de keuken eigenlijk een kleinere L was besloten we, na aanleiding van de tussenoplevering, om hier een werkbarretje te creëren. Aan de keukenkant ontstaat er hierdoor extra opbergruimte en aan de eetkamer kant plaatsen we twee barkrukken. Het barretje bekleden we van binnen met een Portugese tegel. De huidige grijze wandtegel in de keuken schilderen we met goudkleurige verf over waardoor de keuken een totaal andere sfeer krijgt. Door het toevoegen van twee houten planken krijgt de keuken een speelsere touch en kunnen we direct wat keukenitems kwijt.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Deventer nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Zwolle

Interieuradvies & keukenontwerp Zwolle

Voor dit Interieuradvies & keukenontwerp in Zwolle werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de benedenverdieping en een nieuwe keuken. De bewoners twijfelde of zij de muur tussen de keuken en de woonkamer eruit wilde breken. Of juist de twee ruimtes laten zoals die waren. Tijdens de tussenoplevering was dit dus het belangrijkste vraagstuk; met welke indeling gingen wij verder. Uiteindelijk bleef het muurtje staan en verplaatste we de gangdeur om meer ruimte in de woonkamer te maken.

Woon,- en eetkamer

Een van de grote wensen was een mooie haard. Ik ontwierp een maatwerk meubel waarin de haard verwerkt gaf en welke direct functioneerde als tv meubel. Voor het open vakje koos ik een notenhouten binnenkant die ik ook terug liet komen in de keuken. Zo verbinden we namelijk de twee verschillende ruimtes met elkaar. Het relax hoekje met fijne fauteuil gaf ik een donkerblauwe kleur zodat ook het huidige kunstwerk van Zwolle extra mooi uitkomt. Een grote, lange bank biedt veel zitruimte gericht op de tv en de fauteuil. Met de twee verschillende kleden verbinden we de twee meubels met elkaar. De muren in de eetkamer kregen een terracotta kleurtje zodat ook dit een fijne knusse hoek werd. Een ovale tafel geeft een speelse en luchtige vorm aan de rechthoekige vormen in de ruimte.

De keuken

Na verschillende indeling schetsen kwamen de bewoners terug terug op de huidige indeling van de keuken. Hierbij wenste zij graag een frisse keuken met genoeg opbergruimte. De afzuigkap zou uit het zicht verdwijnen en een grote hoge apothekers was was een wens. Om toch verbinding te blijven maken tussen de keuken en woon-,eetkamer koos ik ervoor om dezelfde kleuren en materialen ook in de keuken toe te passen. Zo koos ik voor witte, greeploze frontjes, werd de achterwand betegeld met een donkerblauw tegeltje en herhaalde ik het notenhout dit maal in een plank met spotjes terug.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies & keukenontwerp Zwolle nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!