Interieuradvies nieuwbouwwoning Woudenberg

Interieuradvies nieuwbouwwoning Woudenberg

Voor dit Interieuradvies nieuwbouwwoning Woudenberg werd MetDanique door dit leuke gezin om een interieurontwerp gevraagd. Het gezin gaat verhuizen naar Woudenberg om hier meer van de natuur en grotere tuin te kunnen gaan genieten. De voornaamste woonwens was knusse zithoekjes, een vrolijk interieur met warme én industriële touches en een maatwerk kast. De bewoners zelf hebben al een hele toffe keuken uitgekozen die het uitgangspunt werd voor het interieurontwerp. De houten latjes laten we overal in details terug komen.

 

 

De hal

De hal kreeg een natuurlijke, groene sfeer met stalen en houten details. De wand van het toilet inclusief de deur beplakken we met houten latjes om hier een echt eyecather van te maken. Op de wand naar boven plaatste ik een DockFour die met de hoogte mee gehangen wordt waarin alle kleuren van het interieurontwerp samen komen. In het nisje uiteraard twee kapstokken, een mooie lange spiegel en planten.

 

Woon,- en eetkamer

In de eetkamer staat een maatwerk bankje die doorloopt in een roomdivider van houten latjes. Aan de eettafel kant ontstaat er hierdoor een extra zitplek aan tafel en aan de woonkamer kant een speelse maar luchtige afscheiding. Vanuit deze roomdivider loopt een kinderhoekje die, door in hoogte te verstellen, aanpasbaar aan de wensen is. Voor nu een fijn kinderspeelhoek  en in de toekomst een leuke (t)huiswerk plekje. Deze loopt dan weer door in een grote maatwerk kast met open vakken voor styling accessoires en een nisje. Het houten nisje komt iets naar voren waardoor de kast een speels diepte verschil krijgt en je hier heerlijk met je benen in opgetrokken kan relaxen. De modulaire ronde bank geeft een speelse en zachte vorm aan die vierkantige ruimte.

 

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies nieuwbouwwoning Woudenberg nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Nijmegen – nieuwbouwwoning

Voor dit interieuradvies voor een nieuwbouwwoning in Nijmegen werd MetDanique gevraagd voor de gehele benedenverdieping. De aanstaande bewoners wilde hun nieuwe huis graag in een keer goed inrichten met een warme, knusse sfeer en waren opzoek naar net iets meer karakter. De opstelling van de keuken hadden de bewoners al uitgezocht maar kleur en materiaal optie’s stonden nog open net als de indeling van de woon,- en eetkamer.

 

De hal

Om van de hal een sfeervolle binnenkomer te maken koos ik in het ontwerp voor een Portugese vloertegel. Om de gang een wat meer originelere sfeer geven, kreeg de trap en de deuren in de hal de groen tint die overal in de woning terug komt. Hiermee creëren we een eenheid door de gehele woning. Tegen de lange wand plaatste ik vintage wandkastjes met daaronder rotan kapstokjes en een vintage schoenen bankje. Makkelijk om snel even je sleutels op kwijt te kunnen en/of je schoenen op aan te trekken. Via een gouden stalen deur komen we binnen in de keuken die gecombineerd is met de eet,- en woonkamer.

 

Keuken en eetkamer

Omdat de keuken zo centraal in de ruimte staat koos ik ervoor om de keuken een warme, groentint te geven. Samen met het terrazzo blad, wat een knipoog is naar de jaren ’30, is de keuken echt de eyecather van de ruimte geworden. Bij de openslaande deuren naar de tuin staat de eettafel met daarboven vintage hanglampen en twee verschillende kleuren stoelen. In het nisje naast de keuken plaatste we een aardetint behang met notenhouten plankjes om een gezellig hoekje te maken. Een fijne plek voor (kook) boeken, mooi servies en leuke plantjes. Een verlengstuk van de keuken. Tegen de lange wand staat een vintage servies kast die met de vintage barkrukken en notenhouten fauteuil een vintage touch geeft aan de nieuwbouwwoning.

 

Woonkamer

In de woonkamer plaatste we een fijne hoekbank op pootjes om de ruimte luchtig te houden. De twee vloerkleden over elkaar heen zorgen dat we de woonkamer iets uit het hoekje kunnen halen en hierdoor een stuk ruimer wordt. Boven de bank plaatste we een plank in dezelfde kleur als de muur zodat dit een rustig geheel wordt en alle persoonlijke items extra mooi naar voren komen. Vanuit het centrale lichtpunt in het midden trekken we middels een plafondhaak twee lampjes boven het groene tv meubel. Omdat de ruimte hier wat aan de smalle kant is koos ik voor een zwevend, smal maar lang tv meubel om juist de aandacht op de lengte van de ruimte te benadrukken.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Nijmegen – nieuwbouwwoning nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!