Interieuradvies Zwolle

Interieuradvies & keukenontwerp Zwolle

Voor dit Interieuradvies & keukenontwerp in Zwolle werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de benedenverdieping en een nieuwe keuken. De bewoners twijfelde of zij de muur tussen de keuken en de woonkamer eruit wilde breken. Of juist de twee ruimtes laten zoals die waren. Tijdens de tussenoplevering was dit dus het belangrijkste vraagstuk; met welke indeling gingen wij verder. Uiteindelijk bleef het muurtje staan en verplaatste we de gangdeur om meer ruimte in de woonkamer te maken.

Woon,- en eetkamer

Een van de grote wensen was een mooie haard. Ik ontwierp een maatwerk meubel waarin de haard verwerkt gaf en welke direct functioneerde als tv meubel. Voor het open vakje koos ik een notenhouten binnenkant die ik ook terug liet komen in de keuken. Zo verbinden we namelijk de twee verschillende ruimtes met elkaar. Het relax hoekje met fijne fauteuil gaf ik een donkerblauwe kleur zodat ook het huidige kunstwerk van Zwolle extra mooi uitkomt. Een grote, lange bank biedt veel zitruimte gericht op de tv en de fauteuil. Met de twee verschillende kleden verbinden we de twee meubels met elkaar. De muren in de eetkamer kregen een terracotta kleurtje zodat ook dit een fijne knusse hoek werd. Een ovale tafel geeft een speelse en luchtige vorm aan de rechthoekige vormen in de ruimte.

De keuken

Na verschillende indeling schetsen kwamen de bewoners terug terug op de huidige indeling van de keuken. Hierbij wenste zij graag een frisse keuken met genoeg opbergruimte. De afzuigkap zou uit het zicht verdwijnen en een grote hoge apothekers was was een wens. Om toch verbinding te blijven maken tussen de keuken en woon-,eetkamer koos ik ervoor om dezelfde kleuren en materialen ook in de keuken toe te passen. Zo koos ik voor witte, greeploze frontjes, werd de achterwand betegeld met een donkerblauw tegeltje en herhaalde ik het notenhout dit maal in een plank met spotjes terug.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies & keukenontwerp Zwolle nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Ens | Een natuurlijk en sfeervol interieur

Voor dit interieuradvies in Ens werd MetDanique gevraagd om mee te denken met de inrichting van een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners hadden al zelf het een en ander aan meubels aangeschaft maar twijfelde nu toch wel over de indeling. Daarbij kwam dan ook direct de keuzes voor kleuren, materialen en verlichting bij kijken wat nog niet uitgekozen was. De woonwens voor de nieuwe woning was een warme, gezellig interieur. Waarbij er meerdere zitplekjes zijn, de piano een mooi plekje in de woning kreeg en de grote leefkeuken een aantrekkelijke plek was om heerlijk te borrelen en etentjes te geven.

 

Woonkamer

Om de woonkamer een natuurlijke en warme sfeer te geven koos ik voor een behang met bladeren print. In verschillende beige tinten zodat het behang toch ook blend met de rest van het interieur. Omdat de bewoners niet perse rondom de tv wilde zitten, maar deze uiteraard wel gebruikte, ontwierp ik een maatwerk tv meubel. Hierbij creerde ik aan de linkerkant een extra zitje, hield een vak open voor een luchtige sfeer en ruimte om de tv spullen op te bergen. Door een maatwerk zitkussen in het hoekje te plaatsen ontstaat er de mogelijkheid om in een ‘rondje’ met elkaar in de woonkamer te zitten. Ook een heerlijke plek om s’ochtends in het zonnetje het eerste kopje koffie te drinken! Achter de bank werd de piano tegen een akoestisch wandpaneel van houten latjes geplaatst. Zo komt deze extra mooi tot zijn recht, creëerde we hier direct een knus hoekje mee en verbeteren we direct de akoestiek in de woning. Tegenover de gangdeur plaatste we het huidige dressoir van de bewoners. Zodat zij hier een mooi, persoonlijk kunst hoekje kunnen creëren. De lange wand krijgt een zachte zandtint die ook in de eetkamer terug komt.

 

De leefkeuken

Voor in de leefkeuken koos ik voor een ovale eettafel die wat breekt met alle rechthoekige vormen in deze ruimte. Om de ruimte een speelse touch te geven kreeg de bovenkant van de muur een warmere kleur. Met de grote IXXI en het plantenrek boven het kookeiland geven we een speelse knipoog naar het buiten leven waar de bewoners van houden. In het nisje van de keuken koos ik voor een donkergroen tegeltje, zodat het donkergroen van de loveseat nog een keer in de eetkamer terug komt. Dit geeft namelijk een gevoel van eenheid door de ruimte.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ens nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!