Interieuradvies Staphorst

Interieuradvies Staphorst

Voor dit interieuradvies in Staphorst werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor deze mooie vrijstaande woning. De nieuwe bewoners wilde graag een nieuwe keuken in de grote leefkeuken plaatsen en maakte zich een klein beetje zorgen over het tussen stuk van de eet,- naar de woonkamer.  Of dit niet te veel als een lange gang zou aanvoelen, alle houten wanden mochten worden verwijderd en op de plek waar een inbouwkast met tv geplaatst was wilde de aanstaande bewoners liever een haard.

 

Woonkamer

In de woonkamer is toch wel de eyecather de kastenwand met dubbelwandige haard met zithoek. De gehele kasten wand ontwierp ik persoonlijk aan de hand van de woonwensen van de bewoners. Een gezellig hoekje om te relaxen en te lezen met hierin opbergruimte verwerkt. Een haard die vanaf twee kanten zichtbaar is en een kast met speelse open vakken. De huidige banken van de bewoners gingen mee naar de nieuwe woning en kregen verdeeld over de ruimte woonkamer ieder een plek. Met twee vloerkleden en een draaifauteuil creëerde we een grote maar toch knusse woonkamer. In de glazen uitbouw plaatste ik een extra draaifauteuil met leeslampje om hier heerlijk van de natuur buiten te kunnen genieten! De gehele uitbouw kreeg een groene kleur om dan ook echt binnen met buiten te betrekken. De grote maatwerk kast met kinderhoekje biedt de bewoners veel opbergruimte en de open gedeeltes zorgen ervoor dat de kast echt geïntegreerd in de woning is.

 

Keuken

In de keuken ontwierp ik een nieuwe keuken met kookeiland en een gezellig plekje om aan het barretje te zitten. De bewoners hebben paarden, wat een belangrijk onderdeel in hun gezinsleven is, dus kon dit mooie behang niet missen! De franse boeren eettafel geeft de leefkeuken een gezellige, landelijke touch. Het maatwerk bankje achter de eettafel biedt het gezin een fijne plek om lang te kunnen tafelen.

 

De hal

In de hal hield ik, als enige ruimte, wel de houten lambrisering zitten. De bovenkant inclusief het plafond schilderde ik in een blauwe tint zodat we van de gang een bijzondere binnenkomer maakte!

 

Meer MetDanique

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Staphorst nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Utrecht - benedenverdieping

Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping (1)

Voor dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping project is MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoners waren van plan het huis flink aan te pakken en ik mocht daarbij adviseren! De woonwens was een sfeervolle, warm interieur met toffe eyecathers en maatwerk oplossingen.

 

Hal, toilet en bijkeuken

 

Om direct de binnenkomst van de woning een echte eyecather te maken heb ik in het ontwerp gekozen voor een gekleurd plafond. Op de achterste wand een structuur behang die de ruimte een speelse look geeft en in het nisje houten latjes van Lijn M om hier nog meer diepte te creëren. Met een stang en maatwerk bankje creëer we hier een gasten kapstok en een plek om gemakkelijk schoenen aan en uit te trekken. In het toilet werkte ik met een terrazzo tegel om het geheel een gezellige, kleurrijke touch te geven en werkte we het ook hier af met gouden details. Van de garage maakte we een bijkeuken door een tussenwand met schuifdeur te plaatsen, waar aan de ene kant opbergruimte met kapstok is en in andere ruimte de wasmachine, droger etc kwijt kunnen.

 

Keuken en woon,- eetkamer

 

Bij binnenkomst vanuit de gang loop je eigenlijk door de maatwerk kast de ruimte binnen. De gangdeur zit hier namelijk in verwerkt zodat we op de lange muur in de ruimte een indrukwekkende maatwerk kast konden plaatsen. Hierin zit een elektrische haard, opbergruimte en de gangdeur verwerkt en loopt door in een fijn hoekje in de kinderkamer aan de voorkant van de woning. Om de hoekige ruimte wat zachter te maken kozen we voor banken met ronde vormen, evenals de ronde eettafel in het kinderhoekje. De opentrap maakte we dicht zodat we hier wat meer opbergruimte hebben en de muren kregen een mooi, warm structuur behang. Met gouden stalen deuren zorgen we ervoor dat de ruimtes indien gewenst zijn af te sluiten van elkaar. Achter de bank in de woonkamer heb ik een blinde, notenhouten plank geplaatst om ook hier wat meer diepte en een fijne plek voor accessoires te creëren. Via een zwart stalen deur komen we in de grote leefkeuken. Tegen de achterwand hoge kasten met een werkblad met daarvoor een kookeiland. Uit het kookeiland loopt een tafelblad die weer doorloopt in een hoge haard. Toch wel de eyecather van deze ruimte!

 

Benieuwd naar de bovenverdieping? Deze kan je hier zien!

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Nijmegen – nieuwbouwwoning

Voor dit interieuradvies voor een nieuwbouwwoning in Nijmegen werd MetDanique gevraagd voor de gehele benedenverdieping. De aanstaande bewoners wilde hun nieuwe huis graag in een keer goed inrichten met een warme, knusse sfeer en waren opzoek naar net iets meer karakter. De opstelling van de keuken hadden de bewoners al uitgezocht maar kleur en materiaal optie’s stonden nog open net als de indeling van de woon,- en eetkamer.

 

De hal

Om van de hal een sfeervolle binnenkomer te maken koos ik in het ontwerp voor een Portugese vloertegel. Om de gang een wat meer originelere sfeer geven, kreeg de trap en de deuren in de hal de groen tint die overal in de woning terug komt. Hiermee creëren we een eenheid door de gehele woning. Tegen de lange wand plaatste ik vintage wandkastjes met daaronder rotan kapstokjes en een vintage schoenen bankje. Makkelijk om snel even je sleutels op kwijt te kunnen en/of je schoenen op aan te trekken. Via een gouden stalen deur komen we binnen in de keuken die gecombineerd is met de eet,- en woonkamer.

 

Keuken en eetkamer

Omdat de keuken zo centraal in de ruimte staat koos ik ervoor om de keuken een warme, groentint te geven. Samen met het terrazzo blad, wat een knipoog is naar de jaren ’30, is de keuken echt de eyecather van de ruimte geworden. Bij de openslaande deuren naar de tuin staat de eettafel met daarboven vintage hanglampen en twee verschillende kleuren stoelen. In het nisje naast de keuken plaatste we een aardetint behang met notenhouten plankjes om een gezellig hoekje te maken. Een fijne plek voor (kook) boeken, mooi servies en leuke plantjes. Een verlengstuk van de keuken. Tegen de lange wand staat een vintage servies kast die met de vintage barkrukken en notenhouten fauteuil een vintage touch geeft aan de nieuwbouwwoning.

 

Woonkamer

In de woonkamer plaatste we een fijne hoekbank op pootjes om de ruimte luchtig te houden. De twee vloerkleden over elkaar heen zorgen dat we de woonkamer iets uit het hoekje kunnen halen en hierdoor een stuk ruimer wordt. Boven de bank plaatste we een plank in dezelfde kleur als de muur zodat dit een rustig geheel wordt en alle persoonlijke items extra mooi naar voren komen. Vanuit het centrale lichtpunt in het midden trekken we middels een plafondhaak twee lampjes boven het groene tv meubel. Omdat de ruimte hier wat aan de smalle kant is koos ik voor een zwevend, smal maar lang tv meubel om juist de aandacht op de lengte van de ruimte te benadrukken.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Nijmegen – nieuwbouwwoning nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Wezep

Interieuradvies Wezep

Voor dit interieuradvies werd MetDanique gevraagd voor de benedenverdieping van een woning in Wezep. De bewoners wilde hun huis graag een make-over geven en het in een keer goed doen. De woonwens was een warme, sfeervol interieur in verschillende aardetinten met hier en daar een toffe eyecather. De keuken vonden de bewoners wat klein en wilde hier graag wat meer opbergruimte bij creëren. Een leuk koffiehoekje met opbergruimte was een echte must voor de bewoners.

 

Keuken en eethoek

Om de keuken wat meer opberg,- en werkruimte te bieden ontwierp ik een maatwerk barretje. Hieraan kunnen de bewoners dan gezellig zitten en/of de laptop nog even erbij pakken en aan de keukenkant is er middels een kast extra opbergruimte gecreëerd. Links naast de eettafel heb ik een maatwerk half hoge kast gemaakt voor een fijn koffiehoekje. De webbing deurtjes geven een luchtige sfeer aan de kast, de achterwand is betegeld met een wit tegeltje die ook terug komt achter de haard in de woonkamer. Hiermee creëren we een eenheid en rustig door de gehele benedenverdieping. Het barretje aan de keuken loopt half rond af met houten plankjes zodat we hier een speelse onderbreking hebben voor persoonlijke items. En je natuurlijk vanuit de gang niet direct tegen de punt van het barretje kan aanlopen.

 

De woonkamer

Onder de trap plaatste we de witte vleugel van de bewoonsters die direct een persoonlijke sfeer aan de ruimte geeft. Op de lange wand plaatste ik twee tv meubels naast elkaar zodat we een lang meubel creëren. Omdat de ruimte een speelse opstelling heeft door de erkers koos ik voor een modulaire bank. Hiermee creëren we meerdere zitjes, eentje gezellig knus bij de haard, een gericht op de tv en een 3e naar de tuin. Tegen de korte wand in de woonkamer een zwart dressoir die samen met het zwarte tv meubel een stoere touch geeft. De gangmuren behangen we met een luxe, terracotta kleurig behang om het geheel een warme, unieke sfeer te geven.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Wezep nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Deventer – warm & sfeervol

Voor dit interieuradvies in Deventer werd MetDanique gevraagd om een warm en sfeervol interieur te creëren. De bewoners waren namelijk moeder en dochter en wilde hier heerlijk samen kunnen relaxen, koken en tv kijken.

 

Gang

Van de hal maakte we een heerlijke, warme binnenkomer van de woning. Met een ombouw rondom de verwarming waar de bewoonsters direct wat toffe items op kwijt kunnen. Daarboven een ronde spiegel die de ruimte optisch gezien een stukje groter maakt. De houten kapstok geeft natuurlijke touch aan de ruimte en biedt op verschillende hoogtes haakjes om jassen op te hangen.

 

Woon,- en eetkamer

In het midden van de woning komt de wand iets naar voren, waardoor er twee knusse hoekjes ontstaan. In de woonkamer heb ik hier een voorzet muurtje voor geplaatst zodat we een speels diepte verschil krijgen en er direct ruimte is voor stylingmogelijkheden. Het behang op het bovenste gedeelte van de wand geeft een vrolijke, warme sfeer. Met twee meiden in huis kon een roze relax bank natuurlijk niet ontbreken en de erker toverde we om tot heerlijke zitplek. Het maatwerk bankje biedt de bewoonsters gelijk wat opbergruimte doordat er vier bakken in verwerkt zitten. Het zwarte tv meubel geeft een mooi contrast tegenover de zachte muren en geeft de zithoek een stoere touch.

Om ook van de eetkamer een knusse hoek te maken koos ik hier voor een diepe, donkerblauwe tint. Hierdoor komt de ronde eettafel, die ook uit te schuiven is naar een ovale vorm indien er meerdere eters zijn, extra mooi naar voren. In de mix aan stoelen komt elke kleurtint van het interieur terug. De biedermeier kast geeft het geheel een vintage look.

 

De keuken

Omdat de keuken eigenlijk een kleinere L was besloten we, na aanleiding van de tussenoplevering, om hier een werkbarretje te creëren. Aan de keukenkant ontstaat er hierdoor extra opbergruimte en aan de eetkamer kant plaatsen we twee barkrukken. Het barretje bekleden we van binnen met een Portugese tegel. De huidige grijze wandtegel in de keuken schilderen we met goudkleurige verf over waardoor de keuken een totaal andere sfeer krijgt. Door het toevoegen van twee houten planken krijgt de keuken een speelsere touch en kunnen we direct wat keukenitems kwijt.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Deventer nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!