Interieuradvies Apeldoorn - karakteristieke herenhuis

Interieuradvies Apeldoorn – karakteristieke herenhuis

Voor dit Interieuradvies Apeldoorn – karakteristieke herenhuis werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor deze prachtige woning. De bewoners wilde graag alle oude details de eyecathers van de woning laten zijn en hier een passend interieur bij creëren. Zo ontzettend leuk! In onze kennismaking spraken we over de allereerste bewoner van het huis, wat een oude schilder bleek te zijn. En ze scoorde zelfs een oud kunstwerk van de beste man. De eerste bewoner hangt dus ook weer terug in het interieur, zo leuk om oude en nieuwe verhalen samen te brengen!

 

De woonkamer

De kleuren in de woning hadden bewoners zelf al met zorg samengesteld dus deze bleven. Ik ontwierp een ensuite kast in de originele oude stijl en gaf het een warme, diepe groen tint. Boven de piano verzamelde we mooie oude kunstwerken die van dit gedeelte een erg knus hoekje maakte. In de woonkamer plaatste we een gezellige erkerbankje, werderom weer met paneeldeuren. Een 4-zits lichte bank biedt heerlijke zitplekken voor het gezin om te kunnen ontspannen en tv te kijken. Achter de bank staat, om de leegte hier wat op te vangen een vintage dressoir. Een ovale eettafel zorgt voor een zachte doorloop naar de serre.

 

De serre

Van de tuin serre wilde de bewoners graag een heerlijke lees en relax plek maken. Met twee luchtige fauteuils biedt de plek een fantastische uitzicht op de tuin. Ik ontwierp een maatwerk kastje waarin een wijnkoeler verwerkt zit en er ruimte is voor een koffie apparaatje.

 

De werkkamer

In de werkkamer was de wens een grote maatwerkkast voor veel opbergruimte. En het liefste natuurlijk ook een fijne plek om te werken en oh de kast moest ook niet al te massief aanvoelen 🙂 Een kast met speelse open vakken, paneeldeurtjes en een fijne werkplek voor het raam combineerde de woonwensen van de bewoners samen.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Apeldoorn – karakteristieke herenhuis nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!