Interieuradvies Utrecht - benedenverdieping

Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping (1)

Voor dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping project is MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoners waren van plan het huis flink aan te pakken en ik mocht daarbij adviseren! De woonwens was een sfeervolle, warm interieur met toffe eyecathers en maatwerk oplossingen.

 

Hal, toilet en bijkeuken

 

Om direct de binnenkomst van de woning een echte eyecather te maken heb ik in het ontwerp gekozen voor een gekleurd plafond. Op de achterste wand een structuur behang die de ruimte een speelse look geeft en in het nisje houten latjes van Lijn M om hier nog meer diepte te creëren. Met een stang en maatwerk bankje creëer we hier een gasten kapstok en een plek om gemakkelijk schoenen aan en uit te trekken. In het toilet werkte ik met een terrazzo tegel om het geheel een gezellige, kleurrijke touch te geven en werkte we het ook hier af met gouden details. Van de garage maakte we een bijkeuken door een tussenwand met schuifdeur te plaatsen, waar aan de ene kant opbergruimte met kapstok is en in andere ruimte de wasmachine, droger etc kwijt kunnen.

 

Keuken en woon,- eetkamer

 

Bij binnenkomst vanuit de gang loop je eigenlijk door de maatwerk kast de ruimte binnen. De gangdeur zit hier namelijk in verwerkt zodat we op de lange muur in de ruimte een indrukwekkende maatwerk kast konden plaatsen. Hierin zit een elektrische haard, opbergruimte en de gangdeur verwerkt en loopt door in een fijn hoekje in de kinderkamer aan de voorkant van de woning. Om de hoekige ruimte wat zachter te maken kozen we voor banken met ronde vormen, evenals de ronde eettafel in het kinderhoekje. De opentrap maakte we dicht zodat we hier wat meer opbergruimte hebben en de muren kregen een mooi, warm structuur behang. Met gouden stalen deuren zorgen we ervoor dat de ruimtes indien gewenst zijn af te sluiten van elkaar. Achter de bank in de woonkamer heb ik een blinde, notenhouten plank geplaatst om ook hier wat meer diepte en een fijne plek voor accessoires te creëren. Via een zwart stalen deur komen we in de grote leefkeuken. Tegen de achterwand hoge kasten met een werkblad met daarvoor een kookeiland. Uit het kookeiland loopt een tafelblad die weer doorloopt in een hoge haard. Toch wel de eyecather van deze ruimte!

 

Benieuwd naar de bovenverdieping? Deze kan je hier zien!

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht – benedenverdieping nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Utrecht – nieuwbouw woning

Voor dit interieuradvies in Utrecht werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners wilde een frisse maar warme woning creëren. De leefkeuken zou een belangrijk middelpunt van de woning zijn vandaar dat zij deze naar het breedste gedeelte van de woning hadden laten verplaatsen. Maar zij zochten toch ook naar verbinding tussen de woonkamer en keuken. Een eenheid door de gehele benedenverdieping maar toch ook gezellige knusse hoekjes waarin je je fijn weg kan trekken. Ook zagen de bewoners hun wens voor een haard graag gerealiseerd worden.

In het midden van de lange wand ontwierp ik een haard in een maatwerk ombouw. Zo ontstond er een schouw, die tegelijkertijd styling en opbergruimte bood. Aan de eetkamer kant loopt de schouw door in een eetkamer bankje met onder het maatwerk kussen een klep voor opbergruimte. Aan de andere kant van de schouw lieten we de zijkant open zodat hier, ter decoratie, houtblokken kunnen liggen. Wat direct een speelse en natuurlijke sfeer aan de woonkamer geeft. Omdat de woonkamer wat smal is koos ik ervoor om een modulaire bank zoveel mogelijk in de lengte te plaatsen. De laatste module staat een kwartslag gedraaid zodat je vanaf dit hoekje naar de keuken kan kijken. De module is uiteraard ook gemakkelijk weer in het midden van de bank te plaatsen waardoor er een hele grote, gezellige relax bank ontstaat. Voor de tv koos ik een Samsung Frame uit die we aan een kant aanvulde met houten poster lijsten. Zo valt de tv wat meer weg in het interieur en voelt de woonkamer ook echt als een lounge aan. Die niet direct alleen maar om de tv draait.

Om de eethoek een knus en gezellige touch te geven koos ik ervoor om de breedte van de schouw een warm groene tint te geven en deze door te trekken over het plafond. Zo ontstaat er optisch gezien een knus nisje om in weg te trekken.

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!