Interieuradvies Emst - woonboerderij

Interieuradvies Emst – woonboerderij

Voor dit Interieuradvies Emst – woonboerderij werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor een super gave woonboerderij. De bewoners wilde de boerderij een flinke opknapbeurt geven zonder dat alle details verloren zouden gaan. Voor woon,- eetkamer, hal en een keukenontwerp werd Danique gevraagd om de gehele benedenverdieping, die uit meerdere delen bestaat, toch passend bij elkaar te maken.

 

Keukenontwerp en eetkamer

 

Voor het keuken ontwerp gingen we aan de slag met verschillende indelingen om te kijken hoe we zo optimaal mogelijk gebruik konden maken van de ruimte onder het schuine dak. De twee kleine raampjes werden namelijk vergroot met een dakraam wat een luchtig en ruimtelijk effect zou geven! Een eiland in het midden met aan beide kanten kast en aanrecht ruimte in eikenhout met een stenen blad. Achter het kookgedeelte plaatste we donkerblauwe wandtegels die een speelse knipoog naar het verleden van de woonboerderij geven. De donkere houten eettafel heeft een mooi contrast met de lichte kleuren en draagt bij aan de warme sfeer in de eetkamer. Om het mooie houten balken plafond extra goed uit te laten komen kreeg deze een blauwe tint.

 

Woonkamer

 

In de woonkamer van dit toffe Interieuradvies Emst – woonboerderij deelt een muurtje met trap de ruimte optisch in twee delen. Om hier wat meer functioneel gebruik van te maken ontwierp ik een maatwerk trapkast met ruimte voor de kattenbak. In de wand verwerkte ik wandverlichting zodat de trap een mooie eyecather in de ruimte wordt. Een werkhoekje, een lees en borrelplekje en een ruime zitkamer vormen samen de woonkamer. Oude details zoals de stalraampjes bleven uiteraard in takt maar de muren krijgen een mooie stuc laag die we deels schilderen en behangen. Om de ruimte in de lichte kleuren toch een bijzondere, warme sfeer te geven koos ik voor linnen behang in twee tinten. Een beige en een groen tint. Het structuurtje wat het linnen behang heeft draagt bij aan een unieke en sfeervolle touch.

 

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Emst – woonboerderij nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Soesterberg

Interieuradvies Soesterberg – vintage nieuwbouwwoning

Voor dit interieuradvies in Soesterberg werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de benedenverdieping. De bewoners van deze nieuwbouw woning hadden zelf al een toffe groene gietvloer en mooie keuken uitgezocht. Maar kwamen er voor de rest toch niet helemaal over uit. De woonwens voor de woning was een sfeervolle, warm interieur met een vintage sfeertje. Het liefste meerdere knusse hoekjes omdat de woning nu echt te strak aanvoelde. Oh én er mochten absoluut geen witte muren komen, nou dat hoef je mij niet twee keer te zeggen 🙂

 

Om de woonkamer wat meer van de eetkamer af te scheiden plaatste ik een houten latten wand waaraan plantenbakjes kunnen komen. Op deze manier ontstaat er een luchtige scheidingswand die niet te veel de aandacht opeist. Omdat de groene gietvloer al een echte warme basis in het interieur is, werkte we in het interieuradvies verder op deze kleur. De wanden kregen een warme basis tint en door middel van een groen kleurvlak in de woonkamer ontstond er een knus leeshoekje. De half ronde bank zorgt voor een luchtige en speelse afbakening van de zithoek die deze samen met de fijne hoekbank vormt.

 

In de keuken plaatste we een maatwerkkast die als koffiehoekje dient. De kast wordt in dezelfde kleur als de muur gespoten zodat het lijkt alsof deze kast echt altijd al in de woning stond. De ronde vorm in de kast geeft een zachtere touch. Om de keuken wat beter uit te laten komen kreeg de wand achter het aanrecht een opvallend kleurtje die we met een dunne lijn een vintage, jaren 70 sfeertje geven.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Soesterberg nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Schalkhaar

Interieuradvies Schalkhaar

Voor dit interieuradvies in Schalkhaar werd MetDanique gevraagd om mee te denken over de nieuwe indeling van de benedenverdieping nu er verbouwd ging worden. Alle optie’s stonden weer open voor deze bewoners waardoor het lastig voor te stellen was wát al die optie’s dan waren én welke indeling het beste bij hun als gezin paste. Tijdens de tussenoplevering plaatste we de keuken op elke mogelijke plek in de woning om te kijken waar deze het beste en het meest praktisch zou kunnen staan.

 

Woonkamer

 

De woonkamer bleef aan de achterkant van de woning bij de schuifpui maar draaide we wel om! Tegen de lange wand plaatste we een maatwerkkast met een tv meubel en hoge kast in een. Hierin lieten we de houten latjes van de keuken terug komen zodat er een eenheid tussen de mooie keuken en woonkamer in. Een modulaire bank plaatste we op verschillende plekken in de grote ruimte waardoor er meerdere, knusse zithoekjes ontstaan. Eenje gericht op de tv en eentje aan de achterkant daarvan, een heerlijke leeshoek! De achterwand van de woonkamer kreeg een licht, structuur behangetje waarmee het donkere hout van de keuken extra warm naar voren komt.

 

Eetkamer

In de grote uitbouw hebben we een combinatie gemaakt tussen een werkplekje en grote eethoek. De bewoners wilde graag hoge kasten voor wat meer opbergruimte, deze splitsen we op met een half hoog gedeelte met schappen zodat er luchtige en speelse sfeer ontstaat. Vanuit de kasten loopt een werkplekje door in een hoek. Bij de eettafel komt de gewenste eetbank van de bewoners te staan zodat er plek en ruimte is voor iedereen!

 

Meer MetDanique

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Schalkhaar nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Koedijk

Interieuradvies Koedijk

Voor dit Interieuradvies Koedijk werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de gehele benedenverdieping. De bewoners wilde graag wat meer opbergruimte, het liefste een maatwerkkast en iets van deuren van de woon naar de eetkamer stonden ook op het wensenlijstje. Een warme, knusse sfeer met een mix van mooie materialen en kleuren.

 

Woonkamer

 

Om de woonkamer en de eetkamer van elkaar te kunnen scheiden met een luchtige, natuurlijke sfeer heb ik in het ontwerp gekozen voor houten schuifdeuren. Met twee voorzet muurtjes waarin de deuren in verdwijnen creëren we extra hoekjes, waardoor de lange ruimte tussen de keuken en de woonkamer direct een speelse sfeer krijgt. Aan de keuken kant komt de piano tegen de muur aan te staan waar we een structuur behang tegenaan plaatsen, een warm en neutraal behang die door het materiaal het hoekje een warme touch geeft. Aan de gangwand plaatsen we akoestiek wandpanelen met een vintage dressoir. Een modulaire bank en heerlijke togo fauteuil vormen samen een knusse en warme zithoek die met de terracotta kleur op de muur helemaal afgemaakt wordt. Doordat we de kleur een stukje door laten lopen op de hoek achter de bank ontstaat er optisch een heerlijke knusse hoek om in weg te duiken. Om de vintage haard die de bewoners hebben een echte eyecather van te maken plaatsen we hierachter een handgemaakte tegeltje.

 

Eetkamer

 

In de uitbouw van de woonkamer staat  de huidige eettafel van de bewoners omringt door goed zittende eetkamerstoelen in twee warme tinten. Achter de eettafel ontwierp ik een maatwerkkast die gedeeltelijk het hoekje om loopt waardoor er een toffe koffie en wijn bar ontstaat. Hiermee krijgen de bewoners direct wat meer opbergruimte en een leuke mogelijkheid om persoonlijke items in uit te lichten. In verschillende vakken komen de houten latjes terug, sommige van eikenhout en andere latjes mee geschilderd in de kleur van de kast. Zo ontstaat er wel een beweging en materiaal verschil maar maken we de kast niet al te druk.

 

Hal

 

Om de hal een echte warme binnenkomer van te maken kreeg deze ook de groen en terra tinten van de woonkamer. Met de houten latten in het nisje met hierop spiegels en de wandkaarsen ontstaat er in een hal vol deuren toch nog een knus hoekje.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Koedijk nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Utrecht - Vide woning

Interieuradvies Utrecht – Vide woning

Voor dit Interieuradvies Utrecht – Vide woning werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de hal, woon,- en eetkamer. Deze twee ruimtes zitten boven elkaar en door de vide en de 6 meter hoge ramen een unieke opstelling. De bewoners waren opzoek naar een warme, rustige sfeer met roze elementen. In beide ruimtes komt een haard/kachel te staan die op een unieke manier uitgelicht mogen worden.

 

Hal en woonkamer

 

Bij binnenkomst in de kleine hal heb ik ervoor gekozen om de wanden warme zand en roze tinten te geven. En op het stukje muur waar geen deuren zit houten wandpanelen met hierover heen schuin een smalle spiegel te plaatsen. In de woonkamer staat een modulaire bank met een maatwerk salontafeltje om de pilaar van de trap te omzeilen. Omdat de achterwand doorloopt naar boven heb ik hier gekozen voor een patroon behangetje in een warme tint met in de hoek een ledlamp die van benden naar boven loopt. Op deze manier benadrukken we de hoogte van de unieke woning op een toffe manier. Om de kachel echt de eyecather van de ruimte te laten hebben heb ik hier roze wandtegels achter geplaatst en naast de fauteuil komt het houten wandpaneel weer terug in combinatie met een roze paneel. De 6 meter hoge gordijnen moeten natuurlijk ook zeker naar voren springen, daarom hangen er roze inbetweens voor.

 

 

Keuken en eetkamer

 

Boven in de eetkamer heb ik een maatwerkkast met haard en tv in het nisje geplaatst met daarvoor de huidige eettafel van de aanstaande bewoners. Boven de vide hangt een mooie glazen amberkleurige lamp waarmee we ook hier de hoogte speels benadrukken. De huidige kasten van de bewoners kregen allemaal een plekje en onder de trap creëerde we hiermee een tof wijnhoek. De roze tint loopt dan ook deels door over de lange muur om het hoekje een speelse en knusse touch te geven.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht – Vide woning nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies Vaassen – uitbouwen

Voor dit Interieuradvies Vaassen – uitbouwen werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken waarin de nieuwe uitbouw getekend is. De bewoners hadden de knoop doorgehakt, er werd uitgebouwd en er kwam een nieuwe vloer maar vonden dit nog wel erg lastig voor te stellen. Hoe zou het gaan worden, hoe groot werd de woonkamer dan en hoeveel impact heeft een houtlook vloer op de warmte ipv de vorige beton vloer.

 

Keuken en eethoek

 

De huidige keuken van de bewoners was qua opstelling naar wens alleen was de kleur niet helemaal meer naar smaak. De huidige witte keuken kreeg in het ontwerp dus een donkere antraciet tint die in combinatie met een zwart ovale eettafel de ruimte een stoere touch geeft. De muren in de eethoek kregen een groen tint met een beton look en de spatrand van de keuken verwijderde we voor een taupe kleurtje. Hiermee geven we de keuken een warme touch. De huidige maatwerk kast tegenover de deur van de gang bleef uiteraard zitten en in de woonkamer plaatste we nog een maatwerk kast; dit keer een tv meubel.

 

Woonkamer

Om de woonkamer, nu deze door de uitbouw een stuk groter was geworden, wel knus en sfeervol te houden koos ik voor de houten lattenwand. In combinatie met een maatwerk wandmeubel die tegen zwevend wordt bevestigd. Het tv meubel loopt ook helemaal door naar achteren, richting het speelhoekje voor de kinderen waar het direct opbergruimte biedt voor alle spelletjes etc. Vanwege de uitbouw komt er een verspringing in de lange muur, deze kreeg net als in de keuken dezelfde groentint in beton verf en met een toffe fauteuil ervoor is het een heerlijk plekje om te ontspannen en een boek te lezen.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Vaassen – uitbouwen nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Kantoor interieurontwerp Boxtel

Kantoor interieurontwerp Boxtel

Voor dit Kantoor interieurontwerp Boxtel werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor verschillende kantoren en de kantine. De kantine mocht namelijk echt een gezellige plek worden waar er voor iedereen een fijne lunchplek is, er gemakkelijk een workshop kan worden gegeven maar ook gezellig geborreld op de vrijdagmiddag.

 

Kantine

 

In de kantine plaatste we een nieuwe keuken in de huisstijl kleuren van het bedrijf. In plaats van een eiland koos ik voor een bartafel op wielen zodat deze gemakkelijk aan de kant kan worden geschoven. Hiermee behouden we alle flexibiliteit om de ruimte anders in te delen. Tegen de lange wand plaatste we een maatwerk bankje met hierboven een behang met hierop het logo van het bedrijf geprint. Een fijne plek om met z’n alle gezellig te lunchen maar ook om tijdens een workshop wat meerdere mensen langs de kant te kunnen laten plaats nemen.

 

Kantoren

 

Alle kantoren krijgen allemaal een verschillende functie, van brainstorm ruimte tot grote vergaderzaal en flexwerk plekken, er moest overal een plekje voor komen. In de grote vergaderzaal koos ik voor een lange tafel met verschillende aantal stoelen hierom heen en een achterwand van akoestiek verbeterende houtpanelen. In het hoekje twee stoelen om wat informeler met elkaar te kunnen kletsen. Uiteraard gebruikte we huidige meubels en accessoires van de kantoren weer terug in dit ontwerp! In de brainstorm ruimte staat een grote sta tafel om wat actiever met elkaar te kunnen overleggen en in combinatie met de kurken wanden zal er meer interactie gaan ontstaan. Ook de kurken wanden dragen bij aan het verbeteren van de akoestiek in de ruimtes.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Kantoor interieurontwerp Boxtel  nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!