Interieuradvies Amsterdam

Voor dit Interieuradvies Amsterdam werd MetDanique gevraagd om de al mooie basis van de woning af te maken. De bewoners hadden de grootste keuzes al gemaakt maar het voelde voor hen toch nog niet af. Ze zochten nog wat meer warmte, gezelligheid en originele toevoegingen aan het interieur. Ook wilde zij graag twee culturen verbinden door middel van persoonlijke items, Oosterse lampen en bijzondere materialen.

 

Lounge

Om de grote woning een wat meer warmere sfeer te geven maakte we van het voorste gedeelte een lounge met een bordeaux rode ribstof bank een een donkerblauwe fauteuil. In het lounge gedeelte ontwierp ik ook een maatwerk meubel met genoeg opbergruimte en een fijn werkplekje. Om de kast wat minder ‘zwaar’ te laten voelen kreeg deze dezelfde kleur als de huidige muurkleur. De achterwand kreeg in het ontwerp dezelfde groene tegels als die boven de piano op de muur zitten. Door de tegel nogmaals te herhalen creëerde we toch rust en eenheid in een opvallende woonkamer. Boven de haard hangt een kunstwerk van akoestisch vilt in de kleuren van het interieur om de akoestiek in de woning wat te verbeteren.  Om de keuken wat meer met de woonkamer te verbinden koos ik voor om donkerblauw met goud behang in het nisje in de keuken te plaatsen.

 

Keuken

De heerlijk grote keuken had ook al een prachtige basis. Die ik een wat meer warmere sfeer gaf door te kiezen voor een mooie lange loper, bordeaux rode stalen deuren en verschillende sierkussens op het huidige daybed. In het nisje plaatste we houten planken zodat de bewoners hier persoonlijke items, souvenirs en bijvoorbeeld kookboeken kunnen plaatsen. Om meer diepte te creëren en verbinding te maken met de lounge kreeg het nisje in het ontwerp een blauw met goud kleurig behangetje.

 

Woonkamer

Achter de schouw hebben de bewoners een woonkamer met tv. Een heerlijke lounge plek waar zij met de kinderen tv kijken en samen relaxen. De banken waren al in het bezit van de bewoners en om hier iets meer warmte aan te geven koos ik weer voor verschillende sierkussens. Hiermee creëer je gemakkelijk een gezellige, warme sfeer en blijft wisselen van stijl en kleur altijd een optie. In de nisjes naast de haard plaatsen we verschillende kaarsen die door de tegels een mooi en bijzondere weerspiegeling geven.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Amsterdam nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Tags

accessoires, eclectisch, eenheid, interieuradvies amsterdam, interieurontwerp, interieurstyliste amsterdam, styling