Interieuradvies Bergambacht – een moderne, industriële mix

Voor het interieuradvies Bergambacht werd MetDanique gevraagd om een interieuradvies te ontwerpen. De woonwensen van de bewoners liepen namelijk wat uit elkaar. Een moderne sfeer zou moeten gecombineerd worden met een industriële/landelijke sfeer. Een benedenverdieping die meer bij elkaar betrokken zou zijn en een fijne werk/knutsel plek voor het gezin. De huidige eetkamer werd mee genomen voor het advies.

 

Interieurontwerp

 

In de zithoek kreeg de kachel een donkere blauw tint en de wand ernaast om een ton-sur-ton effect te creëren een lichtere tint. Zo springt de haard meer naar voren en komt hierdoor beter tot zijn recht in de ruimte. Tegen de lange wand ontwierp ik een maatwerk vakkenkast van zwart eikenhout met een werkhoekje. Om ervoor te zorgen dat de kast niet te donker werd koos ik voor een licht eikenhouten werkblad die doorloopt in de kast en drie spotjes. Wat de kast een unieke en luchtige sfeer geeft. En ervoor zorgt dat het werkhoekje wat meer bij de rest van de woning betrokken is. De wanden in het knutsel en werkhoekje hebben in het ontwerp dezelfde donkerblauw tint als de schouw. Zo verbinden we deze twee functie’s met elkaar en ontstaat er eenheid door de gehele benedenverdieping.

Om de warme, knusse sfeer door te zetten koos ik voor de gordijnen voor een grijsblauw gordijnstof. Door de gemêleerde stof zal het gordijn aan beide kanten van de woning een wat ander effect geven. Een wat blauwere tegen de donkerblauw muur en wat warmer grijzer bij de woon,- en eetkamer. Dit geeft een speelse en warme sfeer aan de woonkamer.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Bergambacht nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Tags

bergambacht, Industrieel, interieuradvies, interieuradvies aan huis, Interieuradvies Bergambacht, Interieurstyliste, modern