Interieuradvies Vaassen – gerenoveerde woning – Benedenverdieping

Voor het Interieuradvies Vaassen – gerenoveerde woning werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de woning die de aanstaande bewoners gaan renoveren. De woonwens van de aanstaande bewoners is vooral een warme, gezellige woning die eenheid uitstraalt. Ook wilde zij graag wat meer kleur in de woning terug zien wat zij zelf nogal lastig vinden om uit te kiezen. Een houtkachel, hun huidige bureau in de woonkamer en een fijne hoekbank waren de woonwensen die als uitgangspunt voor het advies dienden.

De woonkamer

Om de kachel nog wat meer te benadrukken heeft de lange wand in de woonkamer een zacht groene tint met een donkere tint gedeelte achter de kachel. Op deze manier verminderen we het harde effect van een zwarte kachel op een witte muur. Waardoor de houtkachel direct de eyecather werd. Om een rustig geheel te creëren staan er twee dezelfde dressoirs die samen een groot tv meubel vormen. Het bureau heb ik onder het raam geplaatst zodat er voldoende daglicht is om te kunnen werken en met een verstelbare lamp kan er ook s’avonds gemakkelijk worden gewerkt. Een groene hoekbank die iets van de muur staat vormt samen met de draai fauteuil een knusse zithoek. Achter de bank staat een houten dressoir zodat de bewoners hier nog wat accessoires en eventueel een tafellampje op kwijt kunnen.

De eetkamer

Rondom de doorgang naar de woonkamer heb ik een ensuite kast ontworpen zodat we direct wat opberg en styling ruimte in de eetkamer creëren. Voor de erker heb ik een maatwerk bankje ontworpen die een fijne relax plek biedt. Een ovale tafel, met wat afgeronde hoeken biedt de bewoners veel zitplekken omdat er op deze manier ook aan de kopse kanten gezeten kan worden. Om de woonkamer en eetkamer te verbinden komt de donkergroene tint terug op twee wanden in de eetkamer. En de lichte groentint op de keukenwand. Zo komt ook het koffiehoekje net iets warmer naar voren dan tegen een witte muur.

De bijkeuken

Voor de bijkeuken ontwierp ik een maatwerk kast waarin de bewoners voorraad en tuinspullen etc kunnen opbergen. En een maatwerk keukentje met ruimte voor de wasmachine, manden en andere huishoud spullen. Het bankje naast de maatwerk kast bied een fijne plek aan op schoenen aan en uit te trekken en direct spullen in op te kunnen bergen. En op deze manier staat de maatwerk kast ook niet direct voor het raam waardoor we optimaal van het binnen vallend daglicht gebruik maken.

De gang

In het nisje in de hang hebben we een kapstok opgehangen met twee eikenhouten planken erboven. Handig voor extra opbergruimte maar ook direct wat aankleding in de gang. Op de muur van de trap naar boven hangen verschillende lijstjes zodat we aan de ruimte een persoonlijke touch kunnen geven. En op het kleine muurtje van het toilet een grote spiegel, altijd handig zo vlak bij de voordeur!

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Vaassen – gerenoveerde woning nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Tags
interieuradvies, interieuradvies vaassen, Interieurstyliste, verbouwen