Interieuradvies Zwartsluis

Voor dit interieuradvies in Zwartsluis werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de benedenverdieping. Deze kreeg namelijk een flinke, duurzame make-over. De schouw werd uit de woning verwijderd, de wanden beter geïsoleerd en er komt vloerverwarming. De woning miste volgens de bewoners ook wel sfeer, gezelligheid en eenheid. Daar gingen we dus mee aan de slag!

 

Omdat de woning een vrij smalle maar lange vorm heeft koos ik ervoor om deze lengte te onderbreken met een maatwerk kast. Zo was direct het ‘weinig opbergruimte’ probleem opgelost! Door de hoge kast tot aan het plafond, tussen de balken door te doen doorbreken we de lange muur. Door van één kleur twee verschillende tinten te gebruiken in de zit,- en eethoek maakte we optisch gezien een functie verdeling en behouden we de eenheid in de ruimte. Door de witte kleur maatwerk tv en opbergkast komt deze juist fris uit tegen de achterwand.

 

Om de eethoek een speelse sfeer te geven koos ik in het ontwerp voor een stoel maar in meerdere verschillende kleuren. Deze kleuren zien we in de details van het interieur ontwerp terug komen in de rest van de woning. Door de kleuren terug te brengen in details zoals sierkussens, vazen en kaarsen ontstaat er een rustige eenheid door de benedenverdieping. De geliefde, oude Chinese kast kreeg een nieuwe, warmere kleur om deze net iets beter en opvallender uit te laten komen. De bank op pootjes geeft een luchtige sfeer met als stoere tegenhanger de opvallende roze fauteuil met zwarte, draaipoot. Om de zithoek wat ruimer te laten aanvoelen plaatste ik in het ontwerp spiegels rondom de bank, deze geven direct een speelse touch aan de lege, rustige wand.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Zwartsluis nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!