5x de leukste hotspots in Bratislava, Slowakije

Bratislava
Afgelopen zomervakantie was Bratislava onze ‘hoofdbestemming’ van de roadtrip. Dat was eigenlijk als eerst het enige uitgangspunt waar we echt heel erg graag naar toe wilden. Tijdens een stedentripje vind ik het eigenlijk stiekem het allerleukst om ergens koffietjes te drinken, de locale restaurants uit te proberen en s’avonds met een wijntje van het rumoerige stadsleven te genieten. Nou moet ik bekennen dat ik dacht dat ik in Bratislava daar toch niet helemaal voor op de goede plek zou zitten.. Maar Bratislava heeft ons onwijs positief verrast! Hier moet je zeker even langs.. 

U Kubistu 

Als je dan toch de culturele kant van Bratislava aan het bekijken bent, de st. Elizabeth Kathedraal zit hier dichtbij, raad ik een koffie stop bij U Kubistu zeker aan! Is het wat te warm voor een koffie of ben je niet zo’n koffiedrinker? De huisgemaakte limonades en ijskoffie zijn ook zeker een aanrader. Overigens krijg je meestal een Cold Brew Coffee in Slowakije wat praktisch gezien koude koffie is maar zo koel je wel even lekker af.

Bratislava Bratislava

Urban House 

Niet te missen, zodra je het straatje in gelopen komt valt hij al op. Een gezellig groot terras met een industriële look. En wat ook echt niet te missen valt is de roze koffie hier, er zit altijd wel iemand met dit roze goedje op het terras. Gemaakt van Amandelmelk en bietensap, ik bestelde de ijs variant maar hield er met twee slokken mee op. Leuk voor het (instagram ;)) plaatje maar ik vond hem echt niet te drinken, terwijl ik van alle ingrediënten hield.. Je kan hier overigens ook zeer goed terecht voor je diner, alleen die geur van de verse pizza’s al!

Kava Bar 

Nog een koffietentje in het lijstje dan, het is wel duidelijk waar ik gek op ben geloof ik haha. Kava bar ligt iets buiten het centrum, op de route vanaf het kasteel maar ik zou er ook zeker even voor omlopen! Een super gezellig tentje waar je heerlijk buiten in de vensterbank kan zitten of binnen tussen de vintage schilderijtjes. Er staan veel verschillende taarten op je te wachten in de vritine dus ik zou er zeker niet met een volle buik heen gaan!

The Cut 

De perfecte plek als je gezellig wilt dineren, een heerlijk (klein) terrasje maar binnen is er ook ruimte zat. Je krijgt je eten op gave planken geserveerd en het is er zeker niet prijzig. De porties zijn niet mega groot maar voor mij was het echt precies genoeg. De bij gerechtjes mag je zelf uitkiezen en het maiskolfje is zeker een aanrader! Bestel er een van de speciaal biertjes bij of borrel met een (vrij goedkope) Aperol Spritz nog even na.

Arthur Icecream

Voor je dessert (of gewoon lekker tussendoor) zou ik zeker langs Arthur’s gaan. Ik ben zo iemand die bij elke ijssalon citroen ijs besteld dus ook hier werd deze weer getest. Yay, deze was echt heel erg lekker! Ook de Salted Caramel was een aanrader, er zaten kleine pinda’s bovenop wat voor een twist aan de smaak zorgde. Heerlijk! Oh en let op de gave vloer die ze daar hebben, er over nagedacht heeft deze ijssalon zeker!

Voor lekker eten en drinken kan je zeker goed terecht in Bratislava. Wij hadden er maar twee daagjes en hebben daarom lang niet bij alles een koffietje kunnen drinken of ergens lekker eten maar wij zagen nog genoeg andere leuke plekjes! Misschien voor een volgende keer .. 😉