5x tips voor jouw perfecte roadtrip!

roadtrip tips
In de afgelopen twee jaar heb ik al aardig wat mooie, gave roadtrips mogen maken. Ook voor aanstaande zomervakantie staat er weer eentje gepland! Zo’n roadtrip vergt toch een beetje voorbereiding wat betreft de spullen die je mee neemt. Want behalve een goede auto of busje en een spaarcentje kwamen wij er achter dat nog meer dingen erg handig zijn om mee te nemen.. Mijn 5 tips voor jouw ultieme roadtrip!

Laders & verlengsnoeren

Je zal net zoals ons vast niet altijd op een plekje terecht komen waar je van alle gemakken bent voorzien. Dus zorg dat je tijdens het rijden altijd je mobiele apparaten oplaad! Met een USB Hub kun je meerdere apparaten tegelijk opladen, wel zo fijn met een wat groter gezelschap. Oh en stop je oplader altijd in je tas, wie weet dat je in een koffie tentje nog eens naast een stopcontact komt te zitten. 10% extra is toch alweer 10 foto’s 😉 Een verlengsnoer is ook super handig als je ergens met je busje op een camping komt te staan en je wilt buiten wat elektrische spullen opladen en/of gebruiken.

Zakdoekjes voor de hoge nood

Tegenwoordig zijn er bijna overal openbare toiletten, vaak wellis waar betaald maar ze staan er! Helaas is het ons nogal een aantal keren overkomen dat er geen wc papier was. Door wat zakdoekjes in je tasje/broekzak te stoppen heb je in ieder geval altijd papier! Oh en die baby billen doekjes zijn dus echt perfect om je handen mee schoon te maken! Handig als je plakvingers hebt gekregen van het snoepen.. Dat is natuurlijk niet essentieel maar wel een heel leuk onderdeel van roadtrippen. 😉

Koffie bekers & water flessen

Je kent het vast wel, even een lekkere koffiestop houden onderweg naar je volgende bestemming. En hoe leuk die bekertjes soms ook zijn, we zien de starbucks bekers met naam vaak genoeg voorbij komen, maar deze bekers zijn onwijs slecht voor het milieu. Vooral het plastic dekseltje (als het kan neem deze dan gewoon niet aan!) Je eigen toffe beker mee nemen bespaard een heleboel afval en je krijgt bij sommige koffieketens dan ook nog eens een korting! In een vorige blog liet ik al een paar toffe ecologische bekers zien! Een waterfles is ook een echte must om bij je te hebben. In het buitenland kopen we vaak water in flessen maar aan het einde van de rit zit je met een hele berg plastic.. Koop grotere flessen in en verdeel deze over je zelf genomen flesje!

roadtrip tips  roadtrip tips
Kies een richting en/of neem een uitgangs punt

Wij hadden voor de reis niet alvast een route uitgestippeld. Want vaak is er dan niet meer (veel) tijd over voor de spontane leuke dingen die je tegenkomt of ineens bedenkt. Maar handig is het wel om alvast een richting (bv Zuid- of Oost-Europa) uit te kiezen en misschien alvast een paar landen. Wij hadden bv als uitgangspunt Bratislava genomen en voor dat je vaak de Nederlandse grens over bent heb je al een heleboel andere plekken bedacht.

On- en offline kaarten

Een goede tomtom, (offline) google maps of gewoon een ouderwetse wegenkaart. Altijd handig als je ergens toch de weg niet zo goed blijkt te kennen, of het zo afgelegen is dat zelfs google maps in de war raakt.  Ook leuk: teken op je ouderwetse wegenkaart de route die jullie hebben afgelegd! Leuk voor thuis zodat je de route die je gereden hebt nog eens terug kan kijken.

 

Een van de leukste roadtrip tips;

Polaroid en/of wegwerp camera

Tijdens zo’n roadtrip zie en doe je natuurlijk onwijs veel en het liefst fotografeer je alles. Maar bij thuiskomst wordt er tegenwoordig niet meer zovaak een album gemaakt of uberhaupt naar de foto’s (behalve die instagram-hits) gekeken. Een polaroid druk je natuurlijk ter plekke al af waardoor je de hele vakantie er al van kan genieten (leuk: hang ze op in je busje aan een touwtje met wijsknijpers!) En, ja zo’n ouderwetse wegwerpcamera is al helemaal super tof! Na een aantal weken weet je niet precies meer wat er nou allemaal opstond, zorgt voor een leuke verrassing en weer een herinnering momentje bij het laten afdrukken!

Alvast een hele fijne zomer gewenst! Ik ben benieuwd wat jij allemaal op de planning hebt staan? Heb jij nog meer ideale roadtrip tips laat het mij dan gerust weten!

April

roadtrip tips