Hotspots in Oost-Europa | Krakau, Wenen & Praag

Hotspots Oost-Europa
Oost-Europa, hierbij komt het woord ‘hip’ vast niet direct in je op. Maar gelukkig kan het tegendeel tegenwoordig echt wel bewezen worden. De leuke plekjes zijn echt allang niet meer zo zeldzaam en dus vliegen de tof ingerichte plekjes je bijna om de oren. Een aantal toffe plekjes voor als je ook eens naar Oost-Europa gaat of een stedentripje maakt naar een van deze toffe steden..Hotspots Oost-Europa

Koffie Thee huis, Jelenia Gora

Als je ooit de mogelijkheid hebt om Jelenia Gora te bezoeken zou ik deze zeker niet overslaan. En op het pleintje van dit schattige dorpje zit een Koffie en Thee huisje waar ze onwijs veel verschillende koffiebonen en thee soorten hebben staan. Je mag dan zelf je soort boon uitkiezen en die malen ze dan ter plekke voor je!

Hotspots Krakau, Praag Wenen Hotspots Oost-Europa

Bunkier cafe, Krakau

Een van onze favorietjes deze vakantie, het Bunkier Cafe. Je kan er fijn onder een toffe, ijzeren overkapping zitten en uitkijken over het parkje voor je. De koffie was hier echt heel erg goed en de ijskoffie was (voor t eerst) met slagroom! Treat yourself, right? 😉 Een van de echte Hotspots Oost-Europa.

Hotspots Oost-Europa Hotspots Krakau, Praag Wenen

Eszeweria, Krakau

Oke, nee misschien was deze dan toch nog net iets meer favoriet.. 🙂 Het interieur is echt een onwijs leuk bij elkaar geraapt boeltje. En ze hebben een fantastische stadstuin! Je kan er heerlijk wegzakken in de hangmat, op een van de toffe strandstoelen of binnen in een knus donker hoekje. Je moet wel zelf even uit die luie stoel komen om wat te bestellen én om het om te halen maar dan heb je gelijk weer een goed bewegingsexcuus als je je zoveelste ijsje besteld 😉

 Hotspots Oost-Europa

Donuterie, Praag

Voor de allerlekkerste donuts moet je hier zijn, in het super knusse ingericht pandje kan je heerlijk wegzakken in de badkuip bank terwijl je geniet van een (of meerdere) gekleurde donuts. De ijskoffie is er erg lekker maar de huisgemaakte limonade zag er ook heerlijk uit.. Wij kozen allebei de Salted Caramel, lekker eensgezind he 😉 maar deze was echt onwijs lekker! Misschien wel de allerlekkerste donut die ik ooit gegeten heb!

Hotspots Oost-Europa  

Cafefin, Praag

Voor je lunch kan je prima terecht bij CafeFin, wat iets buiten het centrum ligt. Ze verkopen er heerlijke broodjes, salades en hun drankjes worden super tof geserveerd! De gerechten hebben een iets Oosters tintje maar in hun mooie interieur zie je dit niet echt terug.

Hotspots Oost-Europa  Hotspots Oost-Europa

Bio Deli, Wenen

In een heel gezellig straatje in de buitenwijk, wij namen de hop-on hop-off bus als taxi naar deze wijk. De halte ligt praktisch gezien voor dit toffe tentje dus je kan er bijna niet om heen. We hadden al ontbeten maar alles wat voorbij kwam zag er heel erg leuk en werd op super leuke borden geserveerd. Maar voor een drankje kan je er even fijn uitrusten op hun terrasje.