Hotspots Sopron, Hongarije

Sopron Hongarije
Citytrips maken vind ik echt een van de leukste manieren van reizen, in een paar dagen tijd zie, doe een meestal wandel je onwijs veel en krijg je dus al een hele goede indruk van een stad. Voor dat we naar deze super leuke hoofdstad afrezen wandelde ik eerst nog een dagje in Sopron, de eerste grotere stad wat je tegenkomt vanaf de grens in Hongarije.

Sopron ,Hongarije is niet het eerste stadje wat bij mij op kwam om eens naar toe te gaan maar het is zeker de moeite waard als je toch al die kant op aan het reizen bent. Het stadje heeft een heel bezienswaardig barokke stadscentrum en schijnt vandaar een van de waardevolste steden van Hongarije te zijn. Dus vrijdag ging ik heerlijk in mijn eentje op pad, eerst een rondje door de stad waar eigenlijk veelal nog dicht was tot 10:00u maar zo kon ik wel alvast overal fijn naar binnen gluren en vond dan ook vrijwel wat leuke plekjes waar ik later die dag zeker even naar binnen zou gaan. Het is echt een Oost-Europese stad met schattige straatjes met sombere gebouwen die zeker wel een likje verf of nog vaker een nieuwe fundering nodig hebben. Wij verbleven een nachtje in het  Pannonia hotel heel fijn hotel en met 10 stappen stond je in het centrum dus beter kon eigenlijk niet. Het museum heb ik even over geslagen maar dit zijn zeker aanraders voor je dagje in Sopron;

Sopron Hongarije  Sopron Hongarije  Sopron Hongarije

Perkovatz
Wij kwamen de eerste avond wat later aan door drukte op de weg, na het inchecken wandelde we eigenlijk gelijk het centrum in opzoek naar een restaurant. Deze ligt op nog geen 50 meter daar vandaan en het leek ons beter aangezien het niet meer toeristen seizoen was om ook gelijk naar binnen te gaan. Je zit er binnen in een echt Hongaars restaurant en ook op de kaart staan vrij veel Hongaarse specialiteiten die ons allemaal even lekker leken. Uiteindelijk kozen we voor twee soepjes, een typisch Hongaars gerecht zonder specifieke naam en een snoekbaars. Heerlijk, een echte aanrader!

Elgusto.

In het eerste opzicht lijkt het een enorme ijssalon, wat er overigens in de zomer vast en zeker goed te verkrijgen is. Maar voor heerlijke koffie en een super uitgebreide keuze in taartjes kan je hier ook zeker terecht. Ook hier koos ik voor een plekje bij het raam zodat ik lekker naar buiten kon kijken. Aanrader; vraag het personeel naar een echt Hongaars gebakje en je krijgt 100% heerlijke zoetigheid voor je neus!

Kulturpresszo

Deze zag ik s’ochtends direct al en stond dus gelijk op mijn lijstje, een heel leuk tentje aan de hoofdstraat. Je kan er heerlijk in het raam zitten en naar de voorbij wandelende mensen turen. Ik heb er zo’n 1,5 uur gezeten en er mijn lunch en koffie pauze van gemaakt. Ze serveren er heerlijke broodjes, wat er precies op zat weet ik niet maar het smaakte onwijs goed haha. De koffie is er heerlijk maar de borrelplank en drankjes bij de mensen achter mij zagen er ook heel lekker uit, zeker een must visit!

Sopron Hongarije  

Vrijdag avond vertrokken wij richting Budapest, zo’n 2-2,5 uurtjes rijden. Het was wat drukker op de weg in Budapest zelf want ook voor de Hongaren begon natuurlijk het weekend. We verbleven in Grand Jules Boat hotel wat bijna recht tegenover het mega indrukwekkende Parlementsgebouw ligt wat zorgde voor een heel mooi uitzicht. Alles over mijn twee dagen in Budapest kan je hier lezen; Citytrip Budapest.