Albstadt | Sigmaringen & Tübingen

Afgelopen dinsdagmiddag stapte ik weer samen met mijn vader in de auto, dit keer was de bestemming Albstadt ( en omgeving). Albstadt zelf is een wat kleiner dorpje waarvan je in een ochtend een goede indruk kan krijgen. Iets verderop ligt Sigmaringen waar er een enorm kasteel midden in het centrum staat. En als je daar dan toch in de buurt bent mag je zeker Tübingen niet overslaan! Wat een gezellig en leuk dorpje is dat!

Dat we Tübingen ontdekte was eigenlijk een gelukje, want van te voren hadden we een sushi restaurant (yep dat googlen wij alvast voor we gaan ;)) opgezocht. Deze zat toevallig op de route naar ons hotel en bij het binnenrijden van het stadje wisten we zeker dat we dit de volgende dag een uitgebreider bezoekje zouden brengen! Alleen het aangezicht van de stad is al de moeite waard! We aten heerlijke, verse sushi bij Kado-Ya en reden het laatste stukje door naar ons hotel. Het hotel leek wel een klein huisje uit de Efteling, heel erg schattig!
      

s’ Ochtends bracht ik een bezoekje aan Albstadt zelf, het kleine centrum is prima om een ochtendje door heen te slenteren. Voor een lekkere koffie of verkoelend drankje kan je terecht bij Josis Klause (tip; je kan niet pinnen onder de € 20,- in dit gebied, genoeg contant geld mee nemen dus!) Een klein half uurtje verderop ligt Sigmaringen, de rit er na toe is heerlijk door de slingerde binnenlanden en bij aankomst zal het enorme kasteel midden in het centrum je als eerste opvallen! Wauw wat een gebouw! Je kan er voor ca € 10,- een tour volgen en alle oude interieurs bekijken, heerlijk kitscherig en inspirerend! En bijzonder is dat je alleen de rechter kant van het kasteel bezoekt, de andere kant is namelijk nog bewoond!

      

      

s’ Middags vertrokken wij weer naar Tübingen, waar we met een heerlijk ijsje in het zonnetje door de stad slenterde. Wauw wat is dit een mooie en leuke stad! Kleine steegjes, mooie oude gebouwen en kleine schattige winkeltjes in overvloed. Neem een ijsje en ga net zoals de locals op het muurtje aan de waterkant zitten, alsof je al drie weken op vakantie bent! Wij aten heerlijk bij een typisch Duits restaurantje. Nog een laatste koffie in het zonnetje en toen vertrokken we voor de 6 uur durende rit naar huis.

        

Heerlijk hé, dat je eigenlijk na 1,5 dag in het zonnige buitenland al voelt alsof je op een uitgebreide vakantie bent geweest?! Het zonnetje, gesprekken in een andere taal en de geur die daar hangt (ja ik vind het buitenland vaak zo lekker zomers ruiken haha 😉 ) Omgeving Albstadt en zeker Tübingen zijn echt de moeite waard! Perfect voor een citytripje maar natuurlijk ook voor de zomervakantie.

Geniet van het weekend! Liefs,

Danique