Werkwijze Interieuradvies

1. Online Kennismaking & Intake aan huis

Een fijne samenwerking begint natuurlijk bij een persoonlijke klik! Ieder ontwerp is maatwerk en start met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. We bespreken jullie woonwensen, plannen en uitdagingen. Bekijken de ruimte(s) en kunnen zien of het klikt. Ik leg jullie graag mijn werkwijze uit en laat een eerder ontworpen interieuradvies zien, zo krijg jij direct een heel duidelijk beeld van wat je kan verwachten! Na aanleiding van onze kennismaking ontvang je van mij binnen 1-2 dagen een offerte. Hier staat of het uitgekozen pakket met eventuele optionele items of is geheel op maat gemaakt na aanleiding van ons gesprek. Indien de eerste kennismaking online heeft plaats gevonden kom ik daarna áltijd bij jullie thuis voor het intake gesprek. Daarin bekijk ik de ruimte, fotografeer ik eventuele items die mee mogen geworden in het advies en gaan we dieper op jullie woonwensen en de ideeën in.

2. Een goede indeling als basis

Na onze afspraak aan huis ga ik aan de slag met het filteren en omzetten van de woonwensen in de eerste schetsen. Ik zoek naar verschillende passende indelingen, functioneel, dooracht en met eenheid tussen de verschillende ruimtes. Ik maak twee moodboards om de woonstijl, de eerste ideeën en kleuren te visualiseren. Deze ontwerpvoorstellen bespreken we samen tijdens een tussenpresentatie. Uit deze voorstellen en de twee verschillende moodboards kun je op een later moment rustig een keuze uit maken of een eigen gewenste combinatie stellen.

* In deze fase van het interieuradvies gaat het dus nog niet over kleur, verlichting, meubels en accessoires etc. 

Fase 3: Een compleet en heel gedetailleerd ontwerp

Na aanleiding van jouw keuze betreft de indelingen en het moodboard, ga ik het ontwerp verder voor je uitwerken en vertalen naar een 3D interieurontwerp. Ik maak een interieurontwerp die ik doormiddel van gerenderde 3D beelden uitgebreid voor je visualiseer. Zo kun je gemakkelijk en snel zien hoe het eindresultaat eruit gaat zien! Het interieuradvies bevat natuurlijk ook een uitgebreid kleurenplan met verf advies, doordacht verlichtingsplan, meubel,- en materiaal advies. Een accessoires plan waarbij je alle gebruikte accessoires uit ontwerp kan vinden en licht ik grote items zoals een bank en eetkamerstoelen altijd uit. Zo heb je een duidelijk beeld van alle kanten inclusief afmeting en materiaal advies. Dit alles bundel ik samen in een shoplist zodat je van elk item de product informatie hebt en een digitale link direct naar een (web)shop.

Interieuradvies Staphorst

4. Eindpresentatie van het ontwerp

Tijdens de eindpresentatie kom ik graag bij jou thuis zodat we samen het ontwerp kunnen doornemen. Ik neem je mee in alle ontwerpbeslissingen en ideeën. Hierbij neem ik ook, waar mogelijk, kleur,- en materiaal stalen mee. Zodat je de kleuren,- en materialen  ‘in het echt’ kan zien en even aanraken. Zo krijg je samen met de 3D visuals van de ruimte in een oogopslag een beeld van het totaalplaatje! Na het advies ontvang je uiteraard de benodigde documenten en mag je de stalen, waar mogelijk, houden!

5. Finishing touch en uitvoering

Na de eindpresentatie krijg je uiteraard rustig de tijd om over het plan na te denken. Indien gewenst is er een correctie ronde om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo kunnen we maatwerk kasten nog net wat meer personaliseren en een alternatief zoeken voor een bepaald item wat niet zo in de smaak valt. Het ontwerp is zo compleet mogelijk gemaakt dat jij zelf gemakkelijk en duidelijk aan de slag kan. Maar uiteraard blijf ik graag aan je zijde! Ik koppel je graag aan de juiste vakmensen, beantwoord de vragen die jouw elektriciën misschien heeft of bestel de juiste items voor je!

Interieuradvies Woudenberg

Interieuradvies Tip

Nieuwbouw woning gekocht? Schakel op tijd een interieurontwerper in, zodat we de deadlines van de aannemer kunnen halen. Ook kan er zo tijdens de bouw rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de indeling en het lichtplan!